Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. જમ્બુકત્થેરગાથા

    5. Jambukattheragāthā

    ૨૮૩.

    283.

    ‘‘પઞ્ચપઞ્ઞાસવસ્સાનિ, રજોજલ્લમધારયિં;

    ‘‘Pañcapaññāsavassāni, rajojallamadhārayiṃ;

    ભુઞ્જન્તો માસિકં ભત્તં, કેસમસ્સું અલોચયિં.

    Bhuñjanto māsikaṃ bhattaṃ, kesamassuṃ alocayiṃ.

    ૨૮૪.

    284.

    ‘‘એકપાદેન અટ્ઠાસિં, આસનં પરિવજ્જયિં;

    ‘‘Ekapādena aṭṭhāsiṃ, āsanaṃ parivajjayiṃ;

    સુક્ખગૂથાનિ ચ ખાદિં, ઉદ્દેસઞ્ચ ન સાદિયિં.

    Sukkhagūthāni ca khādiṃ, uddesañca na sādiyiṃ.

    ૨૮૫.

    285.

    ‘‘એતાદિસં કરિત્વાન, બહું દુગ્ગતિગામિનં;

    ‘‘Etādisaṃ karitvāna, bahuṃ duggatigāminaṃ;

    વુય્હમાનો મહોઘેન, બુદ્ધં સરણમાગમં.

    Vuyhamāno mahoghena, buddhaṃ saraṇamāgamaṃ.

    ૨૮૬.

    286.

    ‘‘સરણગમનં પસ્સ, પસ્સ ધમ્મસુધમ્મતં;

    ‘‘Saraṇagamanaṃ passa, passa dhammasudhammataṃ;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … જમ્બુકો થેરો….

    … Jambuko thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. જમ્બુકત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Jambukattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact