Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૯. જાણુસ્સોણિસુત્તવણ્ણના

    9. Jāṇussoṇisuttavaṇṇanā

    ૬૦. નવમે દેય્યધમ્મસ્સેતં નામન્તિ યાગં કરોન્તેન દાતબ્બદેય્યધમ્મં સન્ધાય વદતિ તદઞ્ઞસ્સ પાળિયં દેય્યધમ્મગ્ગહણેનેવ ગહિતત્તા. મતકભત્તન્તિ મતકે ઉદ્દિસ્સ દાતબ્બભત્તં, પિતુપિણ્ડન્તિ વુત્તં હોતિ. વરપુરિસાનન્તિ વિસિટ્ઠપુરિસાનં, ઉત્તમપુરિસાનન્તિ અત્થો. સબ્બમેતં દાનન્તિ યથાવુત્તભેદં યઞ્ઞસદ્ધાદિદાનં.

    60. Navame deyyadhammassetaṃ nāmanti yāgaṃ karontena dātabbadeyyadhammaṃ sandhāya vadati tadaññassa pāḷiyaṃ deyyadhammaggahaṇeneva gahitattā. Matakabhattanti matake uddissa dātabbabhattaṃ, pitupiṇḍanti vuttaṃ hoti. Varapurisānanti visiṭṭhapurisānaṃ, uttamapurisānanti attho. Sabbametaṃ dānanti yathāvuttabhedaṃ yaññasaddhādidānaṃ.

    જાણુસ્સોણિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jāṇussoṇisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. જાણુસ્સોણિસુત્તં • 9. Jāṇussoṇisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. જાણુસ્સોણિસુત્તવણ્ણના • 9. Jāṇussoṇisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact