Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૬. જરૂદપાનજાતકં (૩-૧-૬)

    256. Jarūdapānajātakaṃ (3-1-6)

    ૧૬.

    16.

    જરૂદપાનં ખણમાના, વાણિજા ઉદકત્થિકા;

    Jarūdapānaṃ khaṇamānā, vāṇijā udakatthikā;

    અજ્ઝગમું અયસં લોહં 1, તિપુસીસઞ્ચ વાણિજા;

    Ajjhagamuṃ ayasaṃ lohaṃ 2, tipusīsañca vāṇijā;

    રજતં જાતરૂપઞ્ચ, મુત્તા વેળૂરિયા બહૂ.

    Rajataṃ jātarūpañca, muttā veḷūriyā bahū.

    ૧૭.

    17.

    તે ચ તેન અસન્તુટ્ઠા, ભિય્યો ભિય્યો અખાણિસું;

    Te ca tena asantuṭṭhā, bhiyyo bhiyyo akhāṇisuṃ;

    તે તત્થાસીવિસો 3 ઘોરો, તેજસ્સી તેજસા હનિ.

    Te tatthāsīviso 4 ghoro, tejassī tejasā hani.

    ૧૮.

    18.

    તસ્મા ખણે નાતિખણે, અતિખાતં 5 હિ પાપકં;

    Tasmā khaṇe nātikhaṇe, atikhātaṃ 6 hi pāpakaṃ;

    ખાતેન ચ 7 ધનં લદ્ધં, અતિખાતેન 8 નાસિતન્તિ.

    Khātena ca 9 dhanaṃ laddhaṃ, atikhātena 10 nāsitanti.

    જરૂદપાનજાતકં છટ્ઠં.

    Jarūdapānajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. અજ્ઝગંસુ અયોલોહં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. ajjhagaṃsu ayolohaṃ (sī. syā. pī.)
    3. તત્થ આસીવિસો (ક॰), તત્થપાસીવિસો (સ્યા॰)
    4. tattha āsīviso (ka.), tatthapāsīviso (syā.)
    5. અતિખણં (ક॰)
    6. atikhaṇaṃ (ka.)
    7. ખણેન ચ (ક॰), ખણનેન (સ્યા॰)
    8. અતિખણેન (ક॰)
    9. khaṇena ca (ka.), khaṇanena (syā.)
    10. atikhaṇena (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૬] ૬. જરૂદપાનજાતકવણ્ણના • [256] 6. Jarūdapānajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact