A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளனித்³தே³ஸபாளி • Cūḷaniddesapāḷi

    11. ஜதுகண்ணிமாணவபுச்சா²

    11. Jatukaṇṇimāṇavapucchā

    121.

    121.

    ‘‘ஸுத்வானஹங் வீரமகாமகாமிங், [இச்சாயஸ்மா ஜதுகண்ணி]

    ‘‘Sutvānahaṃ vīramakāmakāmiṃ, [iccāyasmā jatukaṇṇi]

    ஓகா⁴திக³ங் புட்டு²மகாமமாக³மங்;

    Oghātigaṃ puṭṭhumakāmamāgamaṃ;

    ஸந்திபத³ங் ப்³ரூஹி ஸஹஜனெத்த, யதா²தச்ச²ங் ப⁴க³வா ப்³ரூஹி மேதங்.

    Santipadaṃ brūhi sahajanetta, yathātacchaṃ bhagavā brūhi metaṃ.

    122.

    122.

    ‘‘ப⁴க³வா ஹி காமே அபி⁴பு⁴ய்ய இரியதி, ஆதி³ச்சோவ பத²விங் தேஜீ தேஜஸா;

    ‘‘Bhagavā hi kāme abhibhuyya iriyati, ādiccova pathaviṃ tejī tejasā;

    பரித்தபஞ்ஞஸ்ஸ மே பூ⁴ரிபஞ்ஞ, ஆசிக்க² த⁴ம்மங் யமஹங் விஜஞ்ஞங்;

    Parittapaññassa me bhūripañña, ācikkha dhammaṃ yamahaṃ vijaññaṃ;

    ஜாதிஜராய இத⁴ விப்பஹானங்’’.

    Jātijarāya idha vippahānaṃ’’.

    123.

    123.

    ‘‘காமேஸு வினய கே³த⁴ங், [ஜதுகண்ணீதி ப⁴க³வா]

    ‘‘Kāmesu vinaya gedhaṃ, [jatukaṇṇīti bhagavā]

    நெக்க²ம்மங் த³ட்டு² கே²மதோ;

    Nekkhammaṃ daṭṭhu khemato;

    உக்³க³ஹிதங் நிரத்தங் வா, மா தே விஜ்ஜித்த² கிஞ்சனங்.

    Uggahitaṃ nirattaṃ vā, mā te vijjittha kiñcanaṃ.

    124.

    124.

    ‘‘யங் புப்³பே³ தங் விஸோஸேஹி, பச்சா² தே மாஹு கிஞ்சனங்;

    ‘‘Yaṃ pubbe taṃ visosehi, pacchā te māhu kiñcanaṃ;

    மஜ்ஜே² சே நோ க³ஹெஸ்ஸஸி, உபஸந்தோ சரிஸ்ஸஸி.

    Majjhe ce no gahessasi, upasanto carissasi.

    125.

    125.

    ‘‘ஸப்³ப³ஸோ நாமரூபஸ்மிங், வீதகே³த⁴ஸ்ஸ ப்³ராஹ்மண;

    ‘‘Sabbaso nāmarūpasmiṃ, vītagedhassa brāhmaṇa;

    ஆஸவாஸ்ஸ ந விஜ்ஜந்தி, யேஹி மச்சுவஸங் வஜே’’தி.

    Āsavāssa na vijjanti, yehi maccuvasaṃ vaje’’ti.

    ஜதுகண்ணிமாணவபுச்சா² ஏகாத³ஸமா.

    Jatukaṇṇimāṇavapucchā ekādasamā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / சூளனித்³தே³ஸ-அட்ட²கதா² • Cūḷaniddesa-aṭṭhakathā / 11. ஜதுகண்ணிமாணவஸுத்தனித்³தே³ஸவண்ணனா • 11. Jatukaṇṇimāṇavasuttaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact