Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭. જિગુચ્છિતબ્બસુત્તવણ્ણના

    7. Jigucchitabbasuttavaṇṇanā

    ૨૭. સત્તમે અબ્ભુગ્ગચ્છતીતિ એત્થ અભિ-સદ્દાપેક્ખાય ‘‘ન’’ન્તિ સામિઅત્થે ઉપયોગવચનન્તિ આહ ‘‘અસ્સા’’તિ ‘‘તં ખો પન ભવન્ત’’ન્તિઆદીસુ વિય. પાપકો કિત્તિસદ્દોતિ લામકભાવેન કથેતબ્બસદ્દો. ગૂથકૂપો વિય દુસ્સીલ્યન્તિ એતેન દુસ્સીલસ્સ ગૂથસદિસત્તમેવ દસ્સેતિ. વચનન્તિ અનિટ્ઠવચનં. પુરિમનયેનેવાતિ ‘‘ગૂથકૂપો વિય દુસ્સીલ્ય’’ન્તિઆદિના પુબ્બે વુત્તનયેન. સુચિમિત્તોતિ સીલાચારસુદ્ધિયા સુચિમિત્તો. સહ અયન્તિ પવત્તન્તીતિ સહાયાતિ આહ ‘‘સહગામિનો’’તિ.

    27. Sattame abbhuggacchatīti ettha abhi-saddāpekkhāya ‘‘na’’nti sāmiatthe upayogavacananti āha ‘‘assā’’ti ‘‘taṃ kho pana bhavanta’’ntiādīsu viya. Pāpako kittisaddoti lāmakabhāvena kathetabbasaddo. Gūthakūpo viya dussīlyanti etena dussīlassa gūthasadisattameva dasseti. Vacananti aniṭṭhavacanaṃ. Purimanayenevāti ‘‘gūthakūpo viya dussīlya’’ntiādinā pubbe vuttanayena. Sucimittoti sīlācārasuddhiyā sucimitto. Saha ayanti pavattantīti sahāyāti āha ‘‘sahagāmino’’ti.

    જિગુચ્છિતબ્બસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jigucchitabbasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. જિગુચ્છિતબ્બસુત્તં • 7. Jigucchitabbasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. જિગુચ્છિતબ્બસુત્તવણ્ણના • 7. Jigucchitabbasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact