Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૫. કબળવગ્ગો
5. Kabaḷavaggo
૧૭૯. …અનાદરિયં પટિચ્ચ અનાહટે કબળે મુખદ્વારં વિવરન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
179. …Anādariyaṃ paṭicca anāhaṭe kabaḷe mukhadvāraṃ vivaranto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ ભુઞ્જમાનો સબ્બં હત્થં મુખે પક્ખિપન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca bhuñjamāno sabbaṃ hatthaṃ mukhe pakkhipanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ સકબળેન મુખેન બ્યાહરન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca sakabaḷena mukhena byāharanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ પિણ્ડુક્ખેપકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca piṇḍukkhepakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ કબળાવચ્છેદકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca kabaḷāvacchedakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ અવગણ્ડકારકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca avagaṇḍakārakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ હત્થનિદ્ધુનકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca hatthaniddhunakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ સિત્થાવકારકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca sitthāvakārakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ જિવ્હાનિચ્છારકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca jivhānicchārakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
…અનાદરિયં પટિચ્ચ ચપુચપુકારકં ભુઞ્જન્તો એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. દુક્કટં….
…Anādariyaṃ paṭicca capucapukārakaṃ bhuñjanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Dukkaṭaṃ….
કબળવગ્ગો પઞ્ચમો.
Kabaḷavaggo pañcamo.