Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૧૫. કચ્છપજાતકં (૨-૭-૫)

    215. Kacchapajātakaṃ (2-7-5)

    ૧૨૯.

    129.

    અવધી વત અત્તાનં, કચ્છપો બ્યાહરં ગિરં 1;

    Avadhī vata attānaṃ, kacchapo byāharaṃ giraṃ 2;

    સુગ્ગહીતસ્મિં કટ્ઠસ્મિં, વાચાય સકિયાવધિ.

    Suggahītasmiṃ kaṭṭhasmiṃ, vācāya sakiyāvadhi.

    ૧૩૦.

    130.

    એતમ્પિ દિસ્વા નરવીરિયસેટ્ઠ, વાચં પમુઞ્ચે કુસલં નાતિવેલં;

    Etampi disvā naravīriyaseṭṭha, vācaṃ pamuñce kusalaṃ nātivelaṃ;

    પસ્સસિ બહુભાણેન, કચ્છપં બ્યસનં ગતન્તિ.

    Passasi bahubhāṇena, kacchapaṃ byasanaṃ gatanti.

    કચ્છપજાતકં પઞ્ચમં.

    Kacchapajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. કચ્છપોવ પબ્યાહરં (સ્યા॰), કચ્છપો સો પબ્યાહરં (ક॰)
    2. kacchapova pabyāharaṃ (syā.), kacchapo so pabyāharaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૧૫] ૫. કચ્છપજાતકવણ્ણના • [215] 5. Kacchapajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact