Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૭૩. કચ્છપજાતકં (૩-૩-૩)

    273. Kacchapajātakaṃ (3-3-3)

    ૬૭.

    67.

    કો નુ ઉદ્ધિતભત્તોવ 1, પૂરહત્થોવ બ્રાહ્મણો;

    Ko nu uddhitabhattova 2, pūrahatthova brāhmaṇo;

    કહં નુ ભિક્ખં અચરિ, કં સદ્ધં ઉપસઙ્કમિ.

    Kahaṃ nu bhikkhaṃ acari, kaṃ saddhaṃ upasaṅkami.

    ૬૮.

    68.

    અહં કપિસ્મિ દુમ્મેધો, અનામાસાનિ આમસિં;

    Ahaṃ kapismi dummedho, anāmāsāni āmasiṃ;

    ત્વં મં મોચય ભદ્દન્તે, મુત્તો ગચ્છેય્ય પબ્બતં.

    Tvaṃ maṃ mocaya bhaddante, mutto gaccheyya pabbataṃ.

    ૬૯.

    69.

    કચ્છપા કસ્સપા હોન્તિ, કોણ્ડઞ્ઞા હોન્તિ મક્કટા;

    Kacchapā kassapā honti, koṇḍaññā honti makkaṭā;

    મુઞ્ચ કસ્સપ કોણ્ડઞ્ઞં, કતં મેથુનકં તયાતિ.

    Muñca kassapa koṇḍaññaṃ, kataṃ methunakaṃ tayāti.

    કચ્છપજાતકં તતિયં.

    Kacchapajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉદ્દિતભત્તોવ (સી॰), વડ્ઢિતભત્તોવ (સ્યા॰)
    2. udditabhattova (sī.), vaḍḍhitabhattova (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૭૩] ૩. કચ્છપજાતકવણ્ણના • [273] 3. Kacchapajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact