Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૪૦. કાકજાતકં

    140. Kākajātakaṃ

    ૧૪૦.

    140.

    નિચ્ચં ઉબ્બિગ્ગહદયા, સબ્બલોકવિહેસકા;

    Niccaṃ ubbiggahadayā, sabbalokavihesakā;

    તસ્મા નેસં વસા નત્થિ, કાકાનમ્હાક 1 ઞાતિનન્તિ.

    Tasmā nesaṃ vasā natthi, kākānamhāka 2 ñātinanti.

    કાકજાતકં દસમં.

    Kākajātakaṃ dasamaṃ.

    અસમ્પદાનવગ્ગો ચુદ્દસમો.

    Asampadānavaggo cuddasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઇતરીતર રક્ખસિ ખેમિયો ચ, પરોસતપઞ્હેન આભસ્સરો પુન;

    Itarītara rakkhasi khemiyo ca, parosatapañhena ābhassaro puna;

    અથ હંસવરુત્તમબબ્બુજટં, પટનટ્ઠક કાકવરેન દસાતિ.

    Atha haṃsavaruttamababbujaṭaṃ, paṭanaṭṭhaka kākavarena dasāti.







    Footnotes:
    1. કાકાનસ્માક (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. kākānasmāka (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૪૦] ૧૦. કાકજાતકવણ્ણના • [140] 10. Kākajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact