Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૭૦. કકણ્ટકજાતકં (૨-૨-૧૦)

    170. Kakaṇṭakajātakaṃ (2-2-10)

    ૩૯.

    39.

    નાયં પુરે ઉણ્ણમતિ 1, તોરણગ્ગે કકણ્ટકો;

    Nāyaṃ pure uṇṇamati 2, toraṇagge kakaṇṭako;

    મહોસધ વિજાનાહિ, કેન થદ્ધો કકણ્ટકો.

    Mahosadha vijānāhi, kena thaddho kakaṇṭako.

    ૪૦.

    40.

    અલદ્ધપુબ્બં લદ્ધાન, અડ્ઢમાસં કકણ્ટકો;

    Aladdhapubbaṃ laddhāna, aḍḍhamāsaṃ kakaṇṭako;

    અતિમઞ્ઞતિ રાજાનં, વેદેહં મિથિલગ્ગહન્તિ.

    Atimaññati rājānaṃ, vedehaṃ mithilaggahanti.

    કકણ્ટકજાતકં દસમં.

    Kakaṇṭakajātakaṃ dasamaṃ.

    સન્થવવગ્ગો દુતિયો.

    Santhavavaggo dutiyo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અથ ઇન્દસમાન સપણ્ણકુટિ, સુસિમુત્તમ ગિજ્ઝ જલાબુજકો;

    Atha indasamāna sapaṇṇakuṭi, susimuttama gijjha jalābujako;

    ઉપસાળક ભિક્ખુ સલાપવરો, અથ મેત્તવરો દસપુણ્ણમતીતિ.

    Upasāḷaka bhikkhu salāpavaro, atha mettavaro dasapuṇṇamatīti.







    Footnotes:
    1. ઉન્નમતિ (સ્યા॰)
    2. unnamati (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૭૦] ૧૦. કકણ્ટકજાતકવણ્ણના • [170] 10. Kakaṇṭakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact