Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૭. કાકસુત્તં

    7. Kākasuttaṃ

    ૭૭. ‘‘દસહિ, ભિક્ખવે, અસદ્ધમ્મેહિ સમન્નાગતો કાકો. કતમેહિ દસહિ? ધંસી ચ, પગબ્ભો ચ, તિન્તિણો 1 ચ, મહગ્ઘસો ચ, લુદ્દો ચ, અકારુણિકો ચ, દુબ્બલો ચ, ઓરવિતા ચ, મુટ્ઠસ્સતિ ચ, નેચયિકો 2 ચ – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, દસહિ અસદ્ધમ્મેહિ સમન્નાગતો કાકો. એવમેવં ખો , ભિક્ખવે, દસહિ અસદ્ધમ્મેહિ સમન્નાગતો પાપભિક્ખુ. કતમેહિ દસહિ? ધંસી ચ, પગબ્ભો ચ, તિન્તિણો ચ, મહગ્ઘસો ચ, લુદ્દો ચ, અકારુણિકો ચ, દુબ્બલો ચ, ઓરવિતા ચ, મુટ્ઠસ્સતિ ચ, નેચયિકો ચ – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, દસહિ અસદ્ધમ્મેહિ સમન્નાગતો પાપભિક્ખૂ’’તિ. સત્તમં.

    77. ‘‘Dasahi, bhikkhave, asaddhammehi samannāgato kāko. Katamehi dasahi? Dhaṃsī ca, pagabbho ca, tintiṇo 3 ca, mahagghaso ca, luddo ca, akāruṇiko ca, dubbalo ca, oravitā ca, muṭṭhassati ca, necayiko 4 ca – imehi kho, bhikkhave, dasahi asaddhammehi samannāgato kāko. Evamevaṃ kho , bhikkhave, dasahi asaddhammehi samannāgato pāpabhikkhu. Katamehi dasahi? Dhaṃsī ca, pagabbho ca, tintiṇo ca, mahagghaso ca, luddo ca, akāruṇiko ca, dubbalo ca, oravitā ca, muṭṭhassati ca, necayiko ca – imehi kho, bhikkhave, dasahi asaddhammehi samannāgato pāpabhikkhū’’ti. Sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. નિલ્લજ્જો (ક॰) તિન્તિણોતિ તિન્તિણં વુચ્ચતિ તણ્હા… (સી॰ સ્યા॰ અટ્ઠ॰) અભિધમ્મે ખુદ્દકવત્થુવિભઙ્ગે તિન્તિણપદનિદ્દેસે પસ્સિતબ્બં
    2. નેરસિકો (સી॰) તદટ્ઠકથાયં પન ‘‘નેચયિકો’’ ત્વેવ દિસ્સતિ
    3. nillajjo (ka.) tintiṇoti tintiṇaṃ vuccati taṇhā… (sī. syā. aṭṭha.) abhidhamme khuddakavatthuvibhaṅge tintiṇapadaniddese passitabbaṃ
    4. nerasiko (sī.) tadaṭṭhakathāyaṃ pana ‘‘necayiko’’ tveva dissati



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. કાકસુત્તવણ્ણના • 7. Kākasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. મિગસાલાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Migasālāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact