Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. કાકસુત્તવણ્ણના

    7. Kākasuttavaṇṇanā

    ૭૭. સત્તમે ધંસીતિ ગુણધંસકો. કસ્સચિ ગુણં અનાદિયિત્વા હત્થેનપિ ગહિતો તસ્સ સીસેપિ વચ્ચં કરોતિ. પગબ્ભોતિ પાગબ્ભિયેન સમન્નાગતો. તિન્તિણોતિ તિન્તિણં વુચ્ચતિ તણ્હા, તાય સમન્નાગતો, આસઙ્કાબહુલો વા. લુદ્દોતિ દારુણો. અકારુણિકોતિ નિક્કારુણિકો. દુબ્બલોતિ અબલો અપ્પથામો. ઓરવિતાતિ ઓરવયુત્તો ઓરવન્તો ચરતિ. નેચયિકોતિ નિચયકરો.

    77. Sattame dhaṃsīti guṇadhaṃsako. Kassaci guṇaṃ anādiyitvā hatthenapi gahito tassa sīsepi vaccaṃ karoti. Pagabbhoti pāgabbhiyena samannāgato. Tintiṇoti tintiṇaṃ vuccati taṇhā, tāya samannāgato, āsaṅkābahulo vā. Luddoti dāruṇo. Akāruṇikoti nikkāruṇiko. Dubbaloti abalo appathāmo. Oravitāti oravayutto oravanto carati. Necayikoti nicayakaro.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. કાકસુત્તં • 7. Kākasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. મિગસાલાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Migasālāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact