Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૨૬. કક્કારુજાતકં (૪-૩-૬)

    326. Kakkārujātakaṃ (4-3-6)

    ૧૦૧.

    101.

    કાયેન યો નાવહરે, વાચાય ન મુસા ભણે;

    Kāyena yo nāvahare, vācāya na musā bhaṇe;

    યસો લદ્ધા ન મજ્જેય્ય, સ વે કક્કારુમરહતિ.

    Yaso laddhā na majjeyya, sa ve kakkārumarahati.

    ૧૦૨.

    102.

    ધમ્મેન વિત્તમેસેય્ય, ન નિકત્યા ધનં હરે;

    Dhammena vittameseyya, na nikatyā dhanaṃ hare;

    ભોગે લદ્ધા ન મજ્જેય્ય, સ વે કક્કારુમરહતિ.

    Bhoge laddhā na majjeyya, sa ve kakkārumarahati.

    ૧૦૩.

    103.

    યસ્સ ચિત્તં અહાલિદ્દં, સદ્ધા ચ અવિરાગિની;

    Yassa cittaṃ ahāliddaṃ, saddhā ca avirāginī;

    એકો સાદું ન ભુઞ્જેય્ય, સ વે કક્કારુમરહતિ.

    Eko sāduṃ na bhuñjeyya, sa ve kakkārumarahati.

    ૧૦૪.

    104.

    સમ્મુખા વા તિરોક્ખા વા 1, યો સન્તે ન પરિભાસતિ;

    Sammukhā vā tirokkhā vā 2, yo sante na paribhāsati;

    યથાવાદી તથાકારી, સ વે કક્કારુમરહતીતિ.

    Yathāvādī tathākārī, sa ve kakkārumarahatīti.

    કક્કારુજાતકં છટ્ઠં.

    Kakkārujātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. પરોક્ખા વા (પી॰), પરમ્મુખા (ક॰)
    2. parokkhā vā (pī.), parammukhā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૨૬] ૬. કક્કારુજાતકવણ્ણના • [326] 6. Kakkārujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact