Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૬. કાલદાનસુત્તવણ્ણના
6. Kāladānasuttavaṇṇanā
૩૬. છટ્ઠે કાલદાનાનીતિ યુત્તદાનાનિ, પત્તદાનાનિ અનુચ્છવિકદાનાનીતિ અત્થો. નવસસ્સાનીતિ અગ્ગસસ્સાનિ. નવફલાનીતિ આરામતો પઠમુપ્પન્નાનિ અગ્ગફલાનિ. પઠમં સીલવન્તેસુ પતિટ્ઠાપેતીતિ પઠમં સીલવન્તાનં દત્વા પચ્છા અત્તના પરિભુઞ્જતિ. વદઞ્ઞૂતિ ભાસિતઞ્ઞૂ. કાલેન દિન્નન્તિ યુત્તપ્પત્તકાલેન દિન્નં. અનુમોદન્તીતિ એકમન્તે ઠિતા અનુમોદન્તિ. વેય્યાવચ્ચન્તિ કાયેન વેય્યાવટિકકમ્મં કરોન્તિ. અપ્પટિવાનચિત્તોતિ અનુક્કણ્ઠિતચિત્તો. યત્થ દિન્નં મહપ્ફલન્તિ યસ્મિં ઠાને દિન્નં મહપ્ફલં હોતિ, તત્થ દદેય્ય.
36. Chaṭṭhe kāladānānīti yuttadānāni, pattadānāni anucchavikadānānīti attho. Navasassānīti aggasassāni. Navaphalānīti ārāmato paṭhamuppannāni aggaphalāni. Paṭhamaṃ sīlavantesu patiṭṭhāpetīti paṭhamaṃ sīlavantānaṃ datvā pacchā attanā paribhuñjati. Vadaññūti bhāsitaññū. Kālena dinnanti yuttappattakālena dinnaṃ. Anumodantīti ekamante ṭhitā anumodanti. Veyyāvaccanti kāyena veyyāvaṭikakammaṃ karonti. Appaṭivānacittoti anukkaṇṭhitacitto. Yattha dinnaṃ mahapphalanti yasmiṃ ṭhāne dinnaṃ mahapphalaṃ hoti, tattha dadeyya.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. કાલદાનસુત્તં • 6. Kāladānasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૭. કાલદાનસુત્તાદિવણ્ણના • 6-7. Kāladānasuttādivaṇṇanā