Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૮૩. કાલકણ્ણિજાતકં

    83. Kālakaṇṇijātakaṃ

    ૮૩.

    83.

    મિત્તો હવે સત્તપદેન હોતિ, સહાયો પન દ્વાદસકેન હોતિ;

    Mitto have sattapadena hoti, sahāyo pana dvādasakena hoti;

    માસડ્ઢમાસેન ચ ઞાતિ હોતિ, તતુત્તરિં અત્તસમોપિ હોતિ;

    Māsaḍḍhamāsena ca ñāti hoti, tatuttariṃ attasamopi hoti;

    સોહં કથં અત્તસુખસ્સ હેતુ, ચિરસન્થુતં 1 કાળકણ્ણિં જહેય્યન્તિ.

    Sohaṃ kathaṃ attasukhassa hetu, cirasanthutaṃ 2 kāḷakaṇṇiṃ jaheyyanti.

    કાલકણ્ણિજાતકં તતિયં.

    Kālakaṇṇijātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ચિરસન્ધવં (ક॰), ચિરસત્થુનં (પી॰)
    2. cirasandhavaṃ (ka.), cirasatthunaṃ (pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૮૩] ૩. કાળકણ્ણિજાતકવણ્ણના • [83] 3. Kāḷakaṇṇijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact