Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૯૭. કામવિલાપજાતકં (૩-૫-૭)

    297. Kāmavilāpajātakaṃ (3-5-7)

    ૧૩૯.

    139.

    ઉચ્ચે સકુણ ડેમાન, પત્તયાન વિહઙ્ગમ;

    Ucce sakuṇa ḍemāna, pattayāna vihaṅgama;

    વજ્જાસિ ખો ત્વં વામૂરું, ચિરં ખો સા કરિસ્સતિ 1.

    Vajjāsi kho tvaṃ vāmūruṃ, ciraṃ kho sā karissati 2.

    ૧૪૦.

    140.

    ઇદં ખો સા ન જાનાતિ, અસિં સત્તિઞ્ચ ઓડ્ડિતં;

    Idaṃ kho sā na jānāti, asiṃ sattiñca oḍḍitaṃ;

    સા ચણ્ડી કાહતિ કોધં, તં મે તપતિ નો ઇદં 3.

    Sā caṇḍī kāhati kodhaṃ, taṃ me tapati no idaṃ 4.

    ૧૪૧.

    141.

    એસ ઉપ્પલસન્નાહો, નિક્ખઞ્ચુસ્સીસકોહિતં 5;

    Esa uppalasannāho, nikkhañcussīsakohitaṃ 6;

    કાસિકઞ્ચ મુદું વત્થં, તપ્પેતુ ધનિકા પિયાતિ 7.

    Kāsikañca muduṃ vatthaṃ, tappetu dhanikā piyāti 8.

    કામવિલાપજાતકં સત્તમં.

    Kāmavilāpajātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સરિસ્સતિ (ક॰)
    2. sarissati (ka.)
    3. નો ઇધ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. no idha (sī. syā. pī.)
    5. નિક્ખમુસ્સીસકે કતં (સી॰ પી॰), નિક્ખઞ્ચુસ્સીસકે કતં (સ્યા॰)
    6. nikkhamussīsake kataṃ (sī. pī.), nikkhañcussīsake kataṃ (syā.)
    7. ધનકામિયાતિ (સ્યા॰ પી॰), ધનકામિકાતિ (સી॰)
    8. dhanakāmiyāti (syā. pī.), dhanakāmikāti (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૯૭] ૭. કામવિલાપજાતકવણ્ણના • [297] 7. Kāmavilāpajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact