Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૨૮. કમ્મનિદ્દેસો

    28. Kammaniddeso

    કમ્મઞ્ચાતિ –

    Kammañcāti –

    ૧૯૯.

    199.

    વગ્ગેન અધમ્મકમ્મં, સમગ્ગેન અધમ્મિકં;

    Vaggena adhammakammaṃ, samaggena adhammikaṃ;

    વગ્ગેન ધમ્મકમ્મઞ્ચ, સમગ્ગેન ચ ધમ્મિકં;

    Vaggena dhammakammañca, samaggena ca dhammikaṃ;

    ચતુત્થંયેવાનુઞ્ઞાતં, સેસકમ્મેસુ દુક્કટં.

    Catutthaṃyevānuññātaṃ, sesakammesu dukkaṭaṃ.

    ૨૦૦.

    200.

    ચતુવગ્ગો પઞ્ચવગ્ગો, દસવીસતિવગ્ગિકો;

    Catuvaggo pañcavaggo, dasavīsativaggiko;

    તિરેકવીસતિવગ્ગો, પઞ્ચ સઙ્ઘા વિભાવિતા.

    Tirekavīsativaggo, pañca saṅghā vibhāvitā.

    ૨૦૧.

    201.

    ચતુવગ્ગેત્થ અબ્ભાનુ-પસમ્પદાપવારણા;

    Catuvaggettha abbhānu-pasampadāpavāraṇā;

    પઞ્ચવગ્ગો ચ અબ્ભાનં, મજ્ઝદેસુપસમ્પદં.

    Pañcavaggo ca abbhānaṃ, majjhadesupasampadaṃ.

    ૨૦૨.

    202.

    દસવગ્ગો ચ અબ્ભાનં, ઠપેત્વા સબ્બકમ્મિકો;

    Dasavaggo ca abbhānaṃ, ṭhapetvā sabbakammiko;

    ઇતરો સબ્બકમ્મેસુ, કમ્મપ્પત્તોતિ દીપિતો.

    Itaro sabbakammesu, kammappattoti dīpito.

    ૨૦૩.

    203.

    ચતુવગ્ગેન કત્તબ્બે, ચત્તારો પકતત્તકા;

    Catuvaggena kattabbe, cattāro pakatattakā;

    કમ્મપ્પત્તા પરે છન્દા-રહા સેસેપ્યયં નયો.

    Kammappattā pare chandā-rahā sesepyayaṃ nayo.

    ૨૦૪.

    204.

    ચતુવગ્ગાદિકત્તબ્બં, અસંવાસકમ્મારહ;

    Catuvaggādikattabbaṃ, asaṃvāsakammāraha;

    ગરુકટ્ઠેસ્વઞ્ઞતરં, કત્વાન ગણપૂરકં;

    Garukaṭṭhesvaññataraṃ, katvāna gaṇapūrakaṃ;

    પરિવાસાદિકં કમ્મં, કતં કુપ્પઞ્ચ દુક્કટં.

    Parivāsādikaṃ kammaṃ, kataṃ kuppañca dukkaṭaṃ.

    ૨૦૫.

    205.

    અધમ્મકમ્મં વારેય્ય, અન્તરાયે દુવે તયો;

    Adhammakammaṃ vāreyya, antarāye duve tayo;

    દિટ્ઠાવિમેકોધિટ્ઠાનં, વારેન્તેવ તતોધિકા.

    Diṭṭhāvimekodhiṭṭhānaṃ, vārenteva tatodhikā.

    ૨૦૬.

    206.

    કમ્મારહા અસંવાસા, ખિત્તચિત્તદુખટ્ટિતા;

    Kammārahā asaṃvāsā, khittacittadukhaṭṭitā;

    એતેસં સઙ્ઘમજ્ઝમ્હિ, પટિક્ખેપો ન રુહતિ.

    Etesaṃ saṅghamajjhamhi, paṭikkhepo na ruhati.

    ૨૦૭.

    207.

    પકતત્તેકસીમટ્ઠ-સમસંવાસભિક્ખુનો;

    Pakatattekasīmaṭṭha-samasaṃvāsabhikkhuno;

    આરોચેન્તસ્સન્તમસો-નન્તરસ્સાપિ રૂહતિ.

    Ārocentassantamaso-nantarassāpi rūhati.

    ૨૦૮.

    208.

    કોપેતું ધમ્મિકં કમ્મં, પટિક્કોસેય્ય સમ્મુખા;

    Kopetuṃ dhammikaṃ kammaṃ, paṭikkoseyya sammukhā;

    તિરોક્ખા કાયસામગ્ગિં, છન્દં નો દેય્ય દુક્કટન્તિ.

    Tirokkhā kāyasāmaggiṃ, chandaṃ no deyya dukkaṭanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact