Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā

    કમ્મપથરાસિવણ્ણના

    Kammapatharāsivaṇṇanā

    અભિજ્ઝાદયો વિય અનભિજ્ઝાદયોપિ ન એકન્તં કમ્મપથભૂતાયેવાતિ આહ ‘‘કમ્મપથતાતંસભાગતાહી’’તિ. મનોકમ્મપથભાવેન પવત્તનકમ્મભાવતો હિ એતેસં કમ્મપથરાસિભાવેન સઙ્ગહો, ન સબ્બદા કમ્મપથાયેવાતિ. તેન યો અઞ્ઞોપિ ધમ્મો અનિયતો કમ્મપથભાવેન પાકટો ચ, તસ્સપિ કમ્મપથતાવચનં ન વિરુજ્ઝતીતિ દસ્સેતિ.

    Abhijjhādayo viya anabhijjhādayopi na ekantaṃ kammapathabhūtāyevāti āha ‘‘kammapathatātaṃsabhāgatāhī’’ti. Manokammapathabhāvena pavattanakammabhāvato hi etesaṃ kammapatharāsibhāvena saṅgaho, na sabbadā kammapathāyevāti. Tena yo aññopi dhammo aniyato kammapathabhāvena pākaṭo ca, tassapi kammapathatāvacanaṃ na virujjhatīti dasseti.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / કમ્મપથરાસિવણ્ણના • Kammapatharāsivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact