Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૫૬. કઞ્ચનક્ખન્ધજાતકં
56. Kañcanakkhandhajātakaṃ
૫૬.
56.
યો પહટ્ઠેન ચિત્તેન, પહટ્ઠમનસો નરો;
Yo pahaṭṭhena cittena, pahaṭṭhamanaso naro;
ભાવેતિ કુસલં ધમ્મં, યોગક્ખેમસ્સ પત્તિયા;
Bhāveti kusalaṃ dhammaṃ, yogakkhemassa pattiyā;
પાપુણે અનુપુબ્બેન, સબ્બસંયોજનક્ખયન્તિ.
Pāpuṇe anupubbena, sabbasaṃyojanakkhayanti.
કઞ્ચનક્ખન્ધજાતકં છટ્ઠં.
Kañcanakkhandhajātakaṃ chaṭṭhaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૫૬] ૬. કઞ્ચનક્ખન્ધજાતકવણ્ણના • [56] 6. Kañcanakkhandhajātakavaṇṇanā