Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૫. ચૂળકુણાલવગ્ગો

    5. Cūḷakuṇālavaggo

    ૩૪૧. કણ્ડરીજાતકં (૪-૫-૧)

    341. Kaṇḍarījātakaṃ (4-5-1)

    ૧૬૧.

    161.

    નરાનમારામકરાસુ નારિસુ, અનેકચિત્તાસુ અનિગ્ગહાસુ ચ;

    Narānamārāmakarāsu nārisu, anekacittāsu aniggahāsu ca;

    સબ્બત્થ નાપીતિકરાપિ 1 ચે સિયા 2, ન વિસ્સસે તિત્થસમા હિ નારિયો.

    Sabbattha nāpītikarāpi 3 ce siyā 4, na vissase titthasamā hi nāriyo.

    ૧૬૨.

    162.

    યં વે 5 દિસ્વા કણ્ડરીકિન્નરાનં 6, સબ્બિત્થિયો ન રમન્તિ અગારે;

    Yaṃ ve 7 disvā kaṇḍarīkinnarānaṃ 8, sabbitthiyo na ramanti agāre;

    તં તાદિસં મચ્ચં ચજિત્વા ભરિયા, અઞ્ઞં દિસ્વા પુરિસં પીઠસપ્પિં.

    Taṃ tādisaṃ maccaṃ cajitvā bhariyā, aññaṃ disvā purisaṃ pīṭhasappiṃ.

    ૧૬૩.

    163.

    બકસ્સ ચ બાવરિકસ્સ 9 રઞ્ઞો, અચ્ચન્તકામાનુગતસ્સ ભરિયા;

    Bakassa ca bāvarikassa 10 rañño, accantakāmānugatassa bhariyā;

    અવાચરી 11 પટ્ઠવસાનુગસ્સ 12, કં વાપિ ઇત્થી નાતિચરે તદઞ્ઞં.

    Avācarī 13 paṭṭhavasānugassa 14, kaṃ vāpi itthī nāticare tadaññaṃ.

    ૧૬૪.

    164.

    પિઙ્ગિયાની સબ્બલોકિસ્સરસ્સ, રઞ્ઞો પિયા બ્રહ્મદત્તસ્સ ભરિયા;

    Piṅgiyānī sabbalokissarassa, rañño piyā brahmadattassa bhariyā;

    અવાચરી પટ્ઠવસાનુગસ્સ, તં વાપિ સા નાજ્ઝગા કામકામિનીતિ.

    Avācarī paṭṭhavasānugassa, taṃ vāpi sā nājjhagā kāmakāminīti.

    કણ્ડરીજાતકં 15 પઠમં.

    Kaṇḍarījātakaṃ 16 paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. સબ્બ’ત્તના’પીતિકરાપિ (સી॰ સ્યા॰)
    2. સિયું (સ્યા॰)
    3. sabba’ttanā’pītikarāpi (sī. syā.)
    4. siyuṃ (syā.)
    5. યઞ્ચ (સ્યા॰ ક॰)
    6. કિન્નરકિન્નરીનં (સ્યા॰), કિન્નરીકિન્નરાનં (ક॰)
    7. yañca (syā. ka.)
    8. kinnarakinnarīnaṃ (syā.), kinnarīkinnarānaṃ (ka.)
    9. પાવારિકસ્સ (સી॰)
    10. pāvārikassa (sī.)
    11. અચ્ચાચરિ (સ્યા॰), અનાચરિ (ક॰)
    12. બદ્ધવસાનુગસ્સ (સી॰ સ્યા॰), પત્તવસાનુગતસ્સ (ક॰)
    13. accācari (syā.), anācari (ka.)
    14. baddhavasānugassa (sī. syā.), pattavasānugatassa (ka.)
    15. કિન્નરીજાતકં (ક॰ સી॰ ક॰), કુણ્ડલિકજાતકં (સ્યા॰)
    16. kinnarījātakaṃ (ka. sī. ka.), kuṇḍalikajātakaṃ (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૧] ૧. કણ્ડરીજાતકવણ્ણના • [341] 1. Kaṇḍarījātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact