Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૩. કણ્ડિજાતકં

    13. Kaṇḍijātakaṃ

    ૧૩.

    13.

    ધિરત્થુ કણ્ડિનં સલ્લં, પુરિસં ગાળ્હવેધિનં;

    Dhiratthu kaṇḍinaṃ sallaṃ, purisaṃ gāḷhavedhinaṃ;

    ધિરત્થુ તં જનપદં, યત્થિત્થી પરિણાયિકા;

    Dhiratthu taṃ janapadaṃ, yatthitthī pariṇāyikā;

    તે ચાપિ ધિક્કિતા 1 સત્તા, યે ઇત્થીનં વસંગતાતિ.

    Te cāpi dhikkitā 2 sattā, ye itthīnaṃ vasaṃgatāti.

    કણ્ડિજાતકં તતિયં.

    Kaṇḍijātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ધિક્કતા (?)
    2. dhikkatā (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૩] ૩. કણ્ડિજાતકવણ્ણના • [13] 3. Kaṇḍijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact