Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā

    ૫૩૭. અટ્ઠમે – કણ્ડુપટિચ્છાદિ અનુઞ્ઞાતા હોતીતિ કત્થ અનુઞ્ઞાતા? ચીવરક્ખન્ધકે બેલટ્ઠસીસવત્થુસ્મિં. વુત્તઞ્હિ તત્થ – ‘‘અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, યસ્સ કણ્ડુ વા પિળકા વા અસ્સાવો વા થુલ્લકચ્છુ વા આબાધો તસ્સ કણ્ડુપટિચ્છાદિ’’ન્તિ (મહાવ॰ ૩૫૪).

    537. Aṭṭhame – kaṇḍupaṭicchādi anuññātā hotīti kattha anuññātā? Cīvarakkhandhake belaṭṭhasīsavatthusmiṃ. Vuttañhi tattha – ‘‘anujānāmi, bhikkhave, yassa kaṇḍu vā piḷakā vā assāvo vā thullakacchu vā ābādho tassa kaṇḍupaṭicchādi’’nti (mahāva. 354).

    ૫૩૯. યસ્સ અધોનાભિ ઉબ્ભજાણુમણ્ડલન્તિ યસ્સ ભિક્ખુનો નાભિયા હેટ્ઠા જાણુમણ્ડલાનં ઉપરિ. કણ્ડૂતિ કચ્છુ. પિળકાતિ લોહિતતુણ્ડિકા સુખુમપિળકા. અસ્સાવોતિ અરિસભગન્દરમધુમેહાદીનં વસેન અસુચિપગ્ઘરણકં. થુલ્લકચ્છુ વા આબાધોતિ મહાપિળકાબાધો વુચ્ચતિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ. છસમુટ્ઠાનં.

    539.Yassa adhonābhi ubbhajāṇumaṇḍalanti yassa bhikkhuno nābhiyā heṭṭhā jāṇumaṇḍalānaṃ upari. Kaṇḍūti kacchu. Piḷakāti lohitatuṇḍikā sukhumapiḷakā. Assāvoti arisabhagandaramadhumehādīnaṃ vasena asucipaggharaṇakaṃ. Thullakacchu vā ābādhoti mahāpiḷakābādho vuccati. Sesamettha uttānameva. Chasamuṭṭhānaṃ.

    કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદં અટ્ઠમં.

    Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદં • 8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact