Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૮. કણ્ડુપ્પટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Kaṇḍuppaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā

    અધોનાભિઉબ્ભજાણુમણ્ડલન્તિ નાભિયા હેટ્ઠા જાણુમણ્ડલાનં ઉપરિ. કણ્ડુપીળકઅસ્સાવથુલ્લકચ્છાબાધાનન્તિ એત્થ કણ્ડૂતિ કચ્છુ. પીળકાતિ લોહિતતુણ્ડિકા સુખુમપીળકા. અસ્સાવોતિ અરિસભગન્દલમધુમેહાનં વસેન અસુચિપગ્ઘરણં. થુલ્લકચ્છાબાધોતિ મહાપીળકાબાધો વુચ્ચતિ.

    Adhonābhiubbhajāṇumaṇḍalanti nābhiyā heṭṭhā jāṇumaṇḍalānaṃ upari. Kaṇḍupīḷakaassāvathullakacchābādhānanti ettha kaṇḍūti kacchu. Pīḷakāti lohitatuṇḍikā sukhumapīḷakā. Assāvoti arisabhagandalamadhumehānaṃ vasena asucipaggharaṇaṃ. Thullakacchābādhoti mahāpīḷakābādho vuccati.

    કણ્ડુપ્પટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kaṇḍuppaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact