Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. કણ્હદિન્નત્થેરગાથા

    10. Kaṇhadinnattheragāthā

    ૧૭૯.

    179.

    ‘‘ઉપાસિતા સપ્પુરિસા, સુતા ધમ્મા અભિણ્હસો;

    ‘‘Upāsitā sappurisā, sutā dhammā abhiṇhaso;

    સુત્વાન પટિપજ્જિસ્સં, અઞ્જસં અમતોગધં.

    Sutvāna paṭipajjissaṃ, añjasaṃ amatogadhaṃ.

    ૧૮૦.

    180.

    ‘‘ભવરાગહતસ્સ મે સતો, ભવરાગો પુન મે ન વિજ્જતિ;

    ‘‘Bhavarāgahatassa me sato, bhavarāgo puna me na vijjati;

    ન ચાહુ ન ચ મે ભવિસ્સતિ, ન ચ મે એતરહિ વિજ્જતી’’તિ.

    Na cāhu na ca me bhavissati, na ca me etarahi vijjatī’’ti.

    … કણ્હદિન્નો થેરો….

    … Kaṇhadinno thero….

    વગ્ગો તતિયો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo tatiyo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઉત્તરો ભદ્દજિત્થેરો, સોભિતો વલ્લિયો ઇસિ;

    Uttaro bhaddajitthero, sobhito valliyo isi;

    વીતસોકો ચ યો થેરો, પુણ્ણમાસો ચ નન્દકો;

    Vītasoko ca yo thero, puṇṇamāso ca nandako;

    ભરતો ભારદ્વાજો ચ, કણ્હદિન્નો મહામુનીતિ.

    Bharato bhāradvājo ca, kaṇhadinno mahāmunīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. કણ્હદિન્નત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Kaṇhadinnattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact