Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. કણ્હસુત્તવણ્ણના

    7. Kaṇhasuttavaṇṇanā

    . સત્તમે કણ્હાતિ ન કાળવણ્ણતાય કણ્હા, કણ્હતાય પન ઉપનેન્તીતિ નિપ્ફત્તિકાળતાય કણ્હા. સરસેનાપિ વા સબ્બાકુસલધમ્મા કણ્હા એવ. ન હિ તેસં ઉપ્પત્તિયા ચિત્તં પભસ્સરં હોતિ. અહિરિકન્તિ અહિરિકભાવો. અનોત્તપ્પન્તિ અનોત્તાપિભાવો. સત્તમં.

    7. Sattame kaṇhāti na kāḷavaṇṇatāya kaṇhā, kaṇhatāya pana upanentīti nipphattikāḷatāya kaṇhā. Sarasenāpi vā sabbākusaladhammā kaṇhā eva. Na hi tesaṃ uppattiyā cittaṃ pabhassaraṃ hoti. Ahirikanti ahirikabhāvo. Anottappanti anottāpibhāvo. Sattamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. કણ્હસુત્તં • 7. Kaṇhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭. કણ્હસુત્તવણ્ણના • 7. Kaṇhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact