Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૧૦. કણ્ટકસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā

    પિરેતિ (સારત્થ॰ ટી॰ પાચિત્તિય ૩.૪૨૮) નિપાતપદં સમ્બોધને વત્તમાનં પરસદ્દેન સમાનત્થં વદન્તીતિ આહ ‘‘પર અમામકા’’તિ, અમ્હાકં અનજ્ઝત્તિકભૂતાતિ અત્થો. પિરેતિ વા ‘‘પરતો’’તિ ઇમિના સમાનત્થં નિપાતપદં, તસ્મા ચર પિરેતિ પરતો ગચ્છ, મા ઇધ તિટ્ઠાતિ એવમેત્થ અત્થો દટ્ઠબ્બો.

    Pireti (sārattha. ṭī. pācittiya 3.428) nipātapadaṃ sambodhane vattamānaṃ parasaddena samānatthaṃ vadantīti āha ‘‘para amāmakā’’ti, amhākaṃ anajjhattikabhūtāti attho. Pireti vā ‘‘parato’’ti iminā samānatthaṃ nipātapadaṃ, tasmā cara pireti parato gaccha, mā idha tiṭṭhāti evamettha attho daṭṭhabbo.

    કણ્ટકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સપ્પાણકવગ્ગો સત્તમો.

    Sappāṇakavaggo sattamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact