Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. કણ્ટકસુત્તવણ્ણના

    2. Kaṇṭakasuttavaṇṇanā

    ૭૨. દુતિયે અભિઞ્ઞાતેહીતિ ગગનમજ્ઝે પુણ્ણચન્દો વિય સૂરિયો વિય ઞાતેહિ પાકટેહિ. પરપુરાયાતિ પરં વુચ્ચતિ પચ્છિમભાગો, પુરાતિ પુરિમભાગો, પુરતો ધાવન્તેન પચ્છતો અનુબન્ધન્તેન ચ મહાપરિવારેનાતિ અત્થો. કણ્ટકોતિ વિજ્ઝનટ્ઠેન કણ્ટકો. વિસૂકદસ્સનન્તિ વિસૂકભૂતં દસ્સનં. માતુગામૂપચારોતિ માતુગામસ્સ સમીપચારિતા.

    72. Dutiye abhiññātehīti gaganamajjhe puṇṇacando viya sūriyo viya ñātehi pākaṭehi. Parapurāyāti paraṃ vuccati pacchimabhāgo, purāti purimabhāgo, purato dhāvantena pacchato anubandhantena ca mahāparivārenāti attho. Kaṇṭakoti vijjhanaṭṭhena kaṇṭako. Visūkadassananti visūkabhūtaṃ dassanaṃ. Mātugāmūpacāroti mātugāmassa samīpacāritā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. કણ્ટકસુત્તં • 2. Kaṇṭakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. આકઙ્ખસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Ākaṅkhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact