Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சரியாபிடக-அட்ட²கதா² • Cariyāpiṭaka-aṭṭhakathā |
7. கபிராஜசரியாவண்ணனா
7. Kapirājacariyāvaṇṇanā
67. ஸத்தமே யதா³ அஹங் கபி ஆஸிந்தி யஸ்மிங் காலே அஹங் கபியோனியங் நிப்³ப³த்தித்வா வுத்³தி⁴மன்வாய நாக³ப³லோ தா²மஸம்பன்னோ அஸ்ஸபோதகப்பமாணோ மஹாஸரீரோ கபி ஹோமி. நதீ³கூலே த³ரீஸயேதி ஏகிஸ்ஸா நதி³யா தீரே ஏகஸ்மிங் த³ரீபா⁴கே³ யதா³ வாஸங் கப்பேமீதி அத்தோ².
67. Sattame yadā ahaṃ kapi āsinti yasmiṃ kāle ahaṃ kapiyoniyaṃ nibbattitvā vuddhimanvāya nāgabalo thāmasampanno assapotakappamāṇo mahāsarīro kapi homi. Nadīkūle darīsayeti ekissā nadiyā tīre ekasmiṃ darībhāge yadā vāsaṃ kappemīti attho.
ததா³ கிர போ³தி⁴ஸத்தோ யூத²பரிஹரணங் அகத்வா ஏகசரோ ஹுத்வா விஹாஸி. தஸ்ஸா பன நதி³யா வேமஜ்ஜே² ஏகோ தீ³பகோ நானப்பகாரேஹி அம்ப³பனஸாதீ³ஹி ப²லருக்கே²ஹி ஸம்பன்னோ. போ³தி⁴ஸத்தோ தா²மஜவஸம்பன்னதாய நதி³யா ஓரிமதீரதோ உப்பதித்வா தீ³பகஸ்ஸ பன நதி³யா ச மஜ்ஜே² ஏகோ பிட்டி²பாஸாணோ அத்தி², தஸ்மிங் பததி. ததோ உப்பதித்வா தஸ்மிங் தீ³பகே பததி. ஸோ தத்த² நானப்பகாரானி ப²லாப²லானி கா²தி³த்வா ஸாயங் தேனேவ உபாயேன பச்சாக³ந்த்வா அத்தனோ வஸனட்டா²னே வஸித்வா புனதி³வஸேபி ததே²வ கரோதி. இமினா நியாமேன வாஸங் கப்பேஸி.
Tadā kira bodhisatto yūthapariharaṇaṃ akatvā ekacaro hutvā vihāsi. Tassā pana nadiyā vemajjhe eko dīpako nānappakārehi ambapanasādīhi phalarukkhehi sampanno. Bodhisatto thāmajavasampannatāya nadiyā orimatīrato uppatitvā dīpakassa pana nadiyā ca majjhe eko piṭṭhipāsāṇo atthi, tasmiṃ patati. Tato uppatitvā tasmiṃ dīpake patati. So tattha nānappakārāni phalāphalāni khāditvā sāyaṃ teneva upāyena paccāgantvā attano vasanaṭṭhāne vasitvā punadivasepi tatheva karoti. Iminā niyāmena vāsaṃ kappesi.
தஸ்மிங் பன காலே ஏகோ கும்பீ⁴லோ ஸபஜாபதிகோ தஸ்ஸங் நதி³யங் வஸதி. தஸ்ஸ ப⁴ரியா போ³தி⁴ஸத்தங் அபராபரங் க³ச்ச²ந்தங் தி³ஸ்வா தஸ்ஸ ஹத³யமங்ஸே தோ³ஹளங் உப்பாதெ³த்வா கும்பீ⁴லங் ஆஹ – ‘‘மய்ஹங் கோ², அய்யபுத்த, இமஸ்ஸ வானரஸ்ஸ ஹத³யமங்ஸே தோ³ஹளோ உப்பன்னோ’’தி. ஸோ ‘‘ஸாது⁴, ப⁴த்³தே³, லச்ச²ஸீ’’தி வத்வா ‘‘அஜ்ஜ தங் ஸாயங் தீ³பகதோ ஆக³ச்ச²ந்தமேவ க³ண்ஹிஸ்ஸாமீ’’தி க³ந்த்வா பிட்டி²பாஸாணே நிபஜ்ஜி. போ³தி⁴ஸத்தோ தங் தி³வஸங் கோ³சரங் சரித்வா ஸாயன்ஹஸமயே தீ³பகே டி²தோவ பாஸாணங் ஓலோகெத்வா ‘‘அயங் பாஸாணோ இதா³னி உச்சதரோ கா²யதி, கிங் நு கோ² காரண’’ந்தி சிந்தேஸி. மஹாஸத்தஸ்ஸ ஹி உத³கப்பமாணஞ்ச பாஸாணப்பமாணஞ்ச ஸுவவத்தா²பிதமேவ ஹோதி. தேனஸ்ஸ ஏதத³ஹோஸி – ‘‘அஜ்ஜ இமிஸ்ஸா நதி³யா உத³கங் நேவ ஹாயதி, அத² ச பனாயங் பாஸாணோ மஹா ஹுத்வா பஞ்ஞாயதி, கச்சி நு கோ² எத்த² மய்ஹங் க³ஹணத்தா²ய கும்பீ⁴லோ நிபன்னோ’’தி?
Tasmiṃ pana kāle eko kumbhīlo sapajāpatiko tassaṃ nadiyaṃ vasati. Tassa bhariyā bodhisattaṃ aparāparaṃ gacchantaṃ disvā tassa hadayamaṃse dohaḷaṃ uppādetvā kumbhīlaṃ āha – ‘‘mayhaṃ kho, ayyaputta, imassa vānarassa hadayamaṃse dohaḷo uppanno’’ti. So ‘‘sādhu, bhadde, lacchasī’’ti vatvā ‘‘ajja taṃ sāyaṃ dīpakato āgacchantameva gaṇhissāmī’’ti gantvā piṭṭhipāsāṇe nipajji. Bodhisatto taṃ divasaṃ gocaraṃ caritvā sāyanhasamaye dīpake ṭhitova pāsāṇaṃ oloketvā ‘‘ayaṃ pāsāṇo idāni uccataro khāyati, kiṃ nu kho kāraṇa’’nti cintesi. Mahāsattassa hi udakappamāṇañca pāsāṇappamāṇañca suvavatthāpitameva hoti. Tenassa etadahosi – ‘‘ajja imissā nadiyā udakaṃ neva hāyati, atha ca panāyaṃ pāsāṇo mahā hutvā paññāyati, kacci nu kho ettha mayhaṃ gahaṇatthāya kumbhīlo nipanno’’ti?
ஸோ ‘‘வீமங்ஸிஸ்ஸாமி தாவ ந’’ந்தி தத்தே²வ ட²த்வா பாஸாணேன ஸத்³தி⁴ங் கதெ²ந்தோ விய ‘‘போ⁴, பாஸாணா’’தி வத்வா படிவசனங் அலப⁴ந்தோ யாவததியங் ‘‘போ⁴, பாஸாணா’’தி ஆஹ. பாஸாணோ படிவசனங் ந தே³தி. புனபி போ³தி⁴ஸத்தோ ‘‘கிங், போ⁴ பாஸாண, அஜ்ஜ மய்ஹங் படிவசனங் ந தே³ஸீ’’தி ஆஹ. கும்பீ⁴லோ ‘‘அத்³தா⁴ அயங் பாஸாணோ அஞ்ஞேஸு தி³வஸேஸு வானரிந்த³ஸ்ஸ படிவசனங் தே³தி மஞ்ஞே, அஜ்ஜ பன மயா ஒத்த²ரிதத்தா ந தே³தி, ஹந்தா³ஹங் த³ஸ்ஸாமிஸ்ஸ படிவசன’’ந்தி சிந்தெத்வா ‘‘கிங் வானரிந்தா³’’தி ஆஹ. ‘‘கோஸி த்வ’’ந்தி? ‘‘அஹங் கும்பீ⁴லோ’’தி . ‘‘கிமத்த²ங் எத்த² நிபன்னோஸீ’’தி? ‘‘தவ ஹத³யங் பத்த²யமானோ’’தி. போ³தி⁴ஸத்தோ சிந்தேஸி – ‘‘அஞ்ஞோ மே க³மனமக்³கோ³ நத்தி², படிருத்³த⁴ங் வத மே க³மன’’ந்தி. தேன வுத்தங் –
So ‘‘vīmaṃsissāmi tāva na’’nti tattheva ṭhatvā pāsāṇena saddhiṃ kathento viya ‘‘bho, pāsāṇā’’ti vatvā paṭivacanaṃ alabhanto yāvatatiyaṃ ‘‘bho, pāsāṇā’’ti āha. Pāsāṇo paṭivacanaṃ na deti. Punapi bodhisatto ‘‘kiṃ, bho pāsāṇa, ajja mayhaṃ paṭivacanaṃ na desī’’ti āha. Kumbhīlo ‘‘addhā ayaṃ pāsāṇo aññesu divasesu vānarindassa paṭivacanaṃ deti maññe, ajja pana mayā ottharitattā na deti, handāhaṃ dassāmissa paṭivacana’’nti cintetvā ‘‘kiṃ vānarindā’’ti āha. ‘‘Kosi tva’’nti? ‘‘Ahaṃ kumbhīlo’’ti . ‘‘Kimatthaṃ ettha nipannosī’’ti? ‘‘Tava hadayaṃ patthayamāno’’ti. Bodhisatto cintesi – ‘‘añño me gamanamaggo natthi, paṭiruddhaṃ vata me gamana’’nti. Tena vuttaṃ –
‘‘பீளிதோ ஸுஸுமாரேன, க³மனங் ந லபா⁴மஹங்’’.
‘‘Pīḷito susumārena, gamanaṃ na labhāmahaṃ’’.
68.
68.
‘‘யம்ஹோகாஸே அஹங் ட²த்வா, ஓரா பாரங் பதாமஹங்;
‘‘Yamhokāse ahaṃ ṭhatvā, orā pāraṃ patāmahaṃ;
தத்த²ச்சி² ஸத்துவத⁴கோ, கும்பீ⁴லோ லுத்³த³த³ஸ்ஸனோ’’தி.
Tatthacchi sattuvadhako, kumbhīlo luddadassano’’ti.
தத்த² ‘‘பீளிதோ ஸுஸுமாரேனா’’தி அத்³த⁴கா³தா²ய வுத்தமேவத்த²ங். ‘‘யம்ஹோகாஸே’’தி கா³தா²ய பாகடங் கரோதி. தத்த² யம்ஹோகாஸேதி யஸ்மிங் நதீ³மஜ்ஜே² டி²தபிட்டி²பாஸாணஸங்கா²தே பதே³ஸே ட²த்வா. ஓராதி தீ³பகஸங்கா²தா ஓரதீரா. பாரந்தி ததா³ மம வஸனட்டா²னபூ⁴தங் நதி³யா பரதீரங். பதாமஹந்தி உப்பதித்வா பதாமி அஹங். தத்த²ச்சீ²தி தஸ்மிங் பிட்டி²பாஸாணப்பதே³ஸே ஸத்துபூ⁴தோ வத⁴கோ ஏகந்தேனேவ கா⁴தகோ பச்சத்தி²கோ லுத்³த³த³ஸ்ஸனோ கோ⁴ரரூபோ ப⁴யானகத³ஸ்ஸனோ நிஸீதி³.
Tattha ‘‘pīḷito susumārenā’’ti addhagāthāya vuttamevatthaṃ. ‘‘Yamhokāse’’ti gāthāya pākaṭaṃ karoti. Tattha yamhokāseti yasmiṃ nadīmajjhe ṭhitapiṭṭhipāsāṇasaṅkhāte padese ṭhatvā. Orāti dīpakasaṅkhātā oratīrā. Pāranti tadā mama vasanaṭṭhānabhūtaṃ nadiyā paratīraṃ. Patāmahanti uppatitvā patāmi ahaṃ. Tatthacchīti tasmiṃ piṭṭhipāsāṇappadese sattubhūto vadhako ekanteneva ghātako paccatthiko luddadassano ghorarūpo bhayānakadassano nisīdi.
அத² மஹாஸத்தோ சிந்தேஸி – ‘‘அஞ்ஞோ மே க³மனமக்³கோ³ நத்தி², அஜ்ஜ மயா கும்பீ⁴லோ வஞ்சேதப்³போ³, ஏவஞ்ஹி அயஞ்ச மஹதா பாபதோ மயா பரிமோசிதோ ஸியா, மய்ஹஞ்ச ஜீவிதங் லத்³த⁴’’ந்தி. ஸோ கும்பீ⁴லங் ஆஹ – ‘‘ஸம்ம, கும்பீ⁴ல, அஹங் துய்ஹங் உபரி பதிஸ்ஸாமீ’’தி. கும்பீ⁴லோ ‘‘வானரிந்த³, பபஞ்சங் அகத்வா இதோ ஆக³ச்சா²ஹீ’’தி ஆஹ. மஹாஸத்தோ ‘‘அஹங் ஆக³ச்சா²மி, த்வங் பன அத்தனோ முக²ங் விவரித்வா மங் தவ ஸந்திகங் ஆக³தகாலே க³ண்ஹாஹீ’’தி அவோச. கும்பீ⁴லானஞ்ச முகே² விவடே அக்கீ²னி நிம்மீலந்தி. ஸோ தங் காரணங் அஸல்லக்கெ²ந்தோ முக²ங் விவரி. அத²ஸ்ஸ அக்கீ²னி நிம்மீலிங்ஸு. ஸோ முக²ங் விவரித்வா ஸப்³ப³ஸோ நிம்மீலிதக்கீ² ஹுத்வா நிபஜ்ஜி. மஹாஸத்தோ தஸ்ஸ ததா²பா⁴வங் ஞத்வா தீ³பகதோ உப்பதிதோ க³ந்த்வா கும்பீ⁴லஸ்ஸ மத்த²கங் அக்கமித்வா ததோ உப்பதந்தோ விஜ்ஜுலதா விய விஜ்ஜோதமானோ பரதீரே அட்டா²ஸி. தேன வுத்தங் –
Atha mahāsatto cintesi – ‘‘añño me gamanamaggo natthi, ajja mayā kumbhīlo vañcetabbo, evañhi ayañca mahatā pāpato mayā parimocito siyā, mayhañca jīvitaṃ laddha’’nti. So kumbhīlaṃ āha – ‘‘samma, kumbhīla, ahaṃ tuyhaṃ upari patissāmī’’ti. Kumbhīlo ‘‘vānarinda, papañcaṃ akatvā ito āgacchāhī’’ti āha. Mahāsatto ‘‘ahaṃ āgacchāmi, tvaṃ pana attano mukhaṃ vivaritvā maṃ tava santikaṃ āgatakāle gaṇhāhī’’ti avoca. Kumbhīlānañca mukhe vivaṭe akkhīni nimmīlanti. So taṃ kāraṇaṃ asallakkhento mukhaṃ vivari. Athassa akkhīni nimmīliṃsu. So mukhaṃ vivaritvā sabbaso nimmīlitakkhī hutvā nipajji. Mahāsatto tassa tathābhāvaṃ ñatvā dīpakato uppatito gantvā kumbhīlassa matthakaṃ akkamitvā tato uppatanto vijjulatā viya vijjotamāno paratīre aṭṭhāsi. Tena vuttaṃ –
69.
69.
‘‘ஸோ மங் அஸங்ஸி ஏஹீதி, அஹம்பேமீதி தங் வதி³ங்;
‘‘So maṃ asaṃsi ehīti, ahampemīti taṃ vadiṃ;
தஸ்ஸ மத்த²கமக்கம்ம, பரகூலே பதிட்ட²ஹி’’ந்தி.
Tassa matthakamakkamma, parakūle patiṭṭhahi’’nti.
தத்த² அஸங்ஸீதி அபா⁴ஸி. அஹம்பேமீதி அஹம்பி ஆக³ச்சா²மீதி தங் கதே²ஸிங்.
Tattha asaṃsīti abhāsi. Ahampemīti ahampi āgacchāmīti taṃ kathesiṃ.
யஸ்மா பன தங் தீ³பகங் அம்ப³ஜம்பு³பனஸாதி³ப²லருக்க²ஸண்ட³மண்டி³தங் ரமணீயங் நிவாஸயொக்³க³ஞ்ச, ‘‘ஆக³ச்சா²மீ’’தி பன படிஞ்ஞாய தி³ன்னத்தா ஸச்சங் அனுரக்க²ந்தோ மஹாஸத்தோபி ‘‘ஆக³மிஸ்ஸாமேவா’’தி ததா² அகாஸி. தேன வுத்தங் –
Yasmā pana taṃ dīpakaṃ ambajambupanasādiphalarukkhasaṇḍamaṇḍitaṃ ramaṇīyaṃ nivāsayoggañca, ‘‘āgacchāmī’’ti pana paṭiññāya dinnattā saccaṃ anurakkhanto mahāsattopi ‘‘āgamissāmevā’’ti tathā akāsi. Tena vuttaṃ –
70.
70.
‘‘ந தஸ்ஸ அலிகங் ப⁴ணிதங், யதா² வாசங் அகாஸஹ’’ந்தி.
‘‘Na tassa alikaṃ bhaṇitaṃ, yathā vācaṃ akāsaha’’nti.
யஸ்மா சேதங் ஸச்சானுரக்க²ணங் அத்தனோ ஜீவிதங் பரிச்சஜித்வா கதங், தஸ்மா ஆஹ –
Yasmā cetaṃ saccānurakkhaṇaṃ attano jīvitaṃ pariccajitvā kataṃ, tasmā āha –
‘‘ஸச்சேன மே ஸமோ நத்தி², ஏஸா மே ஸச்சபாரமீ’’தி.
‘‘Saccena me samo natthi, esā me saccapāramī’’ti.
கும்பீ⁴லோ பன தங் அச்ச²ரியங் தி³ஸ்வா ‘‘இமினா வானரிந்தே³ன அதிஅச்சே²ரகங் கத’’ந்தி சிந்தெத்வா ‘‘போ⁴ வானரிந்த³, இமஸ்மிங் லோகே சதூஹி த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ புக்³க³லோ அமித்தே அபி⁴ப⁴வதி, தே ஸப்³பே³பி துய்ஹங் அப்³ப⁴ந்தரே அத்தி² மஞ்ஞே’’தி ஆஹ –
Kumbhīlo pana taṃ acchariyaṃ disvā ‘‘iminā vānarindena atiaccherakaṃ kata’’nti cintetvā ‘‘bho vānarinda, imasmiṃ loke catūhi dhammehi samannāgato puggalo amitte abhibhavati, te sabbepi tuyhaṃ abbhantare atthi maññe’’ti āha –
‘‘யஸ்ஸேதே சதுரோ த⁴ம்மா, வானரிந்த³, யதா² தவ;
‘‘Yassete caturo dhammā, vānarinda, yathā tava;
ஸச்சங் த⁴ம்மோ தி⁴தி சாகோ³, தி³ட்ட²ங் ஸோ அதிவத்ததீ’’தி. (ஜா॰ 1.2.147);
Saccaṃ dhammo dhiti cāgo, diṭṭhaṃ so ativattatī’’ti. (jā. 1.2.147);
தத்த² யஸ்ஸாதி யஸ்ஸ கஸ்ஸசி புக்³க³லஸ்ஸ. ஏதேதி இதா³னி வத்தப்³பே³ பச்சக்க²தோ த³ஸ்ஸேதி. சதுரோ த⁴ம்மாதி சத்தாரோ கு³ணா. ஸச்சந்தி வசீஸச்சங், ‘‘மம ஸந்திகங் ஆக³மிஸ்ஸாமீ’’தி வத்வா முஸாவாத³ங் அகத்வா ஆக³தோ ஏவாதி ஏதங் தே வசீஸச்சங். த⁴ம்மோதி விசாரணபஞ்ஞா, ‘‘ஏவங் கதே இத³ங் நாம ப⁴விஸ்ஸதீ’’தி பவத்தா தே ஏஸா விசாரணபஞ்ஞா. தி⁴தீதி அப்³பொ³ச்சி²ன்னங் வீரியங் வுச்சதி, ஏதம்பி தே அத்தி². சாகோ³தி அத்தபரிச்சாகோ³, த்வங் அத்தானங் பரிச்சஜித்வா மம ஸந்திகங் ஆக³தோ, யங் பனாஹங் க³ண்ஹிதுங் நாஸக்கி²ங், மய்ஹமேவேஸ தோ³ஸோ . தி³ட்ட²ந்தி பச்சாமித்தங். ஸோ அதிவத்ததீதி யஸ்ஸ புக்³க³லஸ்ஸ யதா² தவ ஏவங் ஏதே சத்தாரோ த⁴ம்மா அத்தி², ஸோ யதா² மங் த்வங் அஜ்ஜ அதிக்கந்தோ, ததே²வ அத்தனோ பச்சாமித்தங் அதிக்கமதி அபி⁴ப⁴வதீதி.
Tattha yassāti yassa kassaci puggalassa. Eteti idāni vattabbe paccakkhato dasseti. Caturo dhammāti cattāro guṇā. Saccanti vacīsaccaṃ, ‘‘mama santikaṃ āgamissāmī’’ti vatvā musāvādaṃ akatvā āgato evāti etaṃ te vacīsaccaṃ. Dhammoti vicāraṇapaññā, ‘‘evaṃ kate idaṃ nāma bhavissatī’’ti pavattā te esā vicāraṇapaññā. Dhitīti abbocchinnaṃ vīriyaṃ vuccati, etampi te atthi. Cāgoti attapariccāgo, tvaṃ attānaṃ pariccajitvā mama santikaṃ āgato, yaṃ panāhaṃ gaṇhituṃ nāsakkhiṃ, mayhamevesa doso . Diṭṭhanti paccāmittaṃ. So ativattatīti yassa puggalassa yathā tava evaṃ ete cattāro dhammā atthi, so yathā maṃ tvaṃ ajja atikkanto, tatheva attano paccāmittaṃ atikkamati abhibhavatīti.
ஏவங் கும்பீ⁴லோ போ³தி⁴ஸத்தங் பஸங்ஸித்வா அத்தனோ வஸனட்டா²னங் க³தோ. ததா³ கும்பீ⁴லோ தே³வத³த்தோ அஹோஸி, தஸ்ஸ ப⁴ரியா சிஞ்சமாணவிகா, கபிராஜா பன லோகனாதோ².
Evaṃ kumbhīlo bodhisattaṃ pasaṃsitvā attano vasanaṭṭhānaṃ gato. Tadā kumbhīlo devadatto ahosi, tassa bhariyā ciñcamāṇavikā, kapirājā pana lokanātho.
தஸ்ஸ இதா⁴பி ஹெட்டா² வுத்தனயேனேவ ஸேஸபாரமியோ நித்³தா⁴ரேதப்³பா³. ததா² உத³கஸ்ஸ பாஸாணஸ்ஸ ச பமாணவவத்தா²னேன இதா³னி பாஸாணோ உச்சதரோ கா²யதீதி பரிக்³க³ண்ஹனவஸேன பாஸாணஸ்ஸ உபரி ஸுஸுமாரஸ்ஸ நிபன்னபா⁴வஜானநங், பாஸாணேன கத²னாபதே³ஸேன தஸ்ஸத்த²ஸ்ஸ நிச்ச²யக³மனங், ஸுஸுமாரஸ்ஸ உபரி அக்கமித்வா ஸஹஸா பரதீரே பதிட்டா²னவஸேன ஸீக⁴காரிதாய தஸ்ஸ மஹதா பாபதோ பரிமோசனங், அத்தனோ ஜீவிதரக்க²ணங், ஸச்சவாசானுரக்க²ணஞ்சாதி ஏவமாத³யோ கு³ணானுபா⁴வா விபா⁴வேதப்³பா³தி.
Tassa idhāpi heṭṭhā vuttanayeneva sesapāramiyo niddhāretabbā. Tathā udakassa pāsāṇassa ca pamāṇavavatthānena idāni pāsāṇo uccataro khāyatīti pariggaṇhanavasena pāsāṇassa upari susumārassa nipannabhāvajānanaṃ, pāsāṇena kathanāpadesena tassatthassa nicchayagamanaṃ, susumārassa upari akkamitvā sahasā paratīre patiṭṭhānavasena sīghakāritāya tassa mahatā pāpato parimocanaṃ, attano jīvitarakkhaṇaṃ, saccavācānurakkhaṇañcāti evamādayo guṇānubhāvā vibhāvetabbāti.
கபிராஜசரியாவண்ணனா நிட்டி²தா.
Kapirājacariyāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / கு²த்³த³கனிகாய • Khuddakanikāya / சரியாபிடகபாளி • Cariyāpiṭakapāḷi / 7. கபிராஜசரியா • 7. Kapirājacariyā