Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. કપ્પસુત્તં

    6. Kappasuttaṃ

    ૧૫૬. ‘‘ચત્તારિમાનિ , ભિક્ખવે, કપ્પસ્સ અસઙ્ખ્યેય્યાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? યદા, ભિક્ખવે, કપ્પો સંવટ્ટતિ, તં ન સુકરં સઙ્ખાતું – એત્તકાનિ વસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસહસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતસહસ્સાનીતિ વા.

    156. ‘‘Cattārimāni , bhikkhave, kappassa asaṅkhyeyyāni. Katamāni cattāri? Yadā, bhikkhave, kappo saṃvaṭṭati, taṃ na sukaraṃ saṅkhātuṃ – ettakāni vassānīti vā, ettakāni vassasatānīti vā, ettakāni vassasahassānīti vā, ettakāni vassasatasahassānīti vā.

    ‘‘યદા, ભિક્ખવે, કપ્પો સંવટ્ટો તિટ્ઠતિ, તં ન સુકરં સઙ્ખાતું – એત્તકાનિ વસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસહસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતસહસ્સાનીતિ વા.

    ‘‘Yadā, bhikkhave, kappo saṃvaṭṭo tiṭṭhati, taṃ na sukaraṃ saṅkhātuṃ – ettakāni vassānīti vā, ettakāni vassasatānīti vā, ettakāni vassasahassānīti vā, ettakāni vassasatasahassānīti vā.

    ‘‘યદા, ભિક્ખવે, કપ્પો વિવટ્ટતિ, તં ન સુકરં સઙ્ખાતું – એત્તકાનિ વસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસહસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતસહસ્સાનીતિ વા.

    ‘‘Yadā, bhikkhave, kappo vivaṭṭati, taṃ na sukaraṃ saṅkhātuṃ – ettakāni vassānīti vā, ettakāni vassasatānīti vā, ettakāni vassasahassānīti vā, ettakāni vassasatasahassānīti vā.

    ‘‘યદા, ભિક્ખવે, કપ્પો વિવટ્ટો તિટ્ઠતિ, તં ન સુકરં સઙ્ખાતું – એત્તકાનિ વસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસહસ્સાનીતિ વા, એત્તકાનિ વસ્સસતસહસ્સાનીતિ વા. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ કપ્પસ્સ અસઙ્ખ્યેય્યાની’’તિ. છટ્ઠં.

    ‘‘Yadā, bhikkhave, kappo vivaṭṭo tiṭṭhati, taṃ na sukaraṃ saṅkhātuṃ – ettakāni vassānīti vā, ettakāni vassasatānīti vā, ettakāni vassasahassānīti vā, ettakāni vassasatasahassānīti vā. Imāni kho, bhikkhave, cattāri kappassa asaṅkhyeyyānī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. કપ્પસુત્તવણ્ણના • 6. Kappasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૮. કપ્પસુત્તાદિવણ્ણના • 6-8. Kappasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact