Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. કપ્પટકુરત્થેરગાથા

    10. Kappaṭakurattheragāthā

    ૧૯૯.

    199.

    ‘‘અયમિતિ કપ્પટો કપ્પટકુરો, અચ્છાય અતિભરિતાય 1;

    ‘‘Ayamiti kappaṭo kappaṭakuro, acchāya atibharitāya 2;

    અમતઘટિકાયં ધમ્મકટમત્તો 3, કતપદં ઝાનાનિ ઓચેતું.

    Amataghaṭikāyaṃ dhammakaṭamatto 4, katapadaṃ jhānāni ocetuṃ.

    ૨૦૦.

    200.

    ‘‘મા ખો ત્વં કપ્પટ પચાલેસિ, મા ત્વં ઉપકણ્ણમ્હિ તાળેસ્સં;

    ‘‘Mā kho tvaṃ kappaṭa pacālesi, mā tvaṃ upakaṇṇamhi tāḷessaṃ;

    ન હિ 5 ત્વં કપ્પટ મત્તમઞ્ઞાસિ, સઙ્ઘમજ્ઝમ્હિ પચલાયમાનોતિ.

    Na hi 6 tvaṃ kappaṭa mattamaññāsi, saṅghamajjhamhi pacalāyamānoti.

    … કપ્પટકુરો થેરો….

    … Kappaṭakuro thero….

    વગ્ગો ચતુત્થો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo catuttho niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    મિગસિરો સિવકો ચ, ઉપવાનો ચ પણ્ડિતો;

    Migasiro sivako ca, upavāno ca paṇḍito;

    ઇસિદિન્નો ચ કચ્ચાનો, નિતકો ચ મહાવસી;

    Isidinno ca kaccāno, nitako ca mahāvasī;

    પોટિરિયપુત્તો નિસભો, ઉસભો કપ્પટકુરોતિ.

    Poṭiriyaputto nisabho, usabho kappaṭakuroti.







    Footnotes:
    1. અતિભરિયાય (સી॰ ક॰), અચ્ચં ભરાય (સ્યા॰)
    2. atibhariyāya (sī. ka.), accaṃ bharāya (syā.)
    3. ધમ્મકટપત્તો (સ્યા॰ ક॰ અટ્ઠ॰), ધમ્મકટમગ્ગો (સી॰ અટ્ઠ॰)
    4. dhammakaṭapatto (syā. ka. aṭṭha.), dhammakaṭamaggo (sī. aṭṭha.)
    5. ન વા (ક॰)
    6. na vā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. કપ્પટકુરત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Kappaṭakurattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact