Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā |
કસિણકથાવણ્ણના
Kasiṇakathāvaṇṇanā
૨૦૩. આરુપ્પપાદકતા ચ દસ્સિતા વિના અભાવતો. ન હિ તેસં આરુપ્પપાદકતાય વિના નિરોધપાદકતા અત્થીતિ. નિમ્મિનિતું ઇચ્છિતસ્સ વત્થુનો નિમ્માનવસેન ખિપ્પં નિસન્તિ નિસામનં આલોચનં અધિગમો એતસ્સાતિ ખિપ્પનિસન્તિ. તબ્ભાવો ‘‘ખિપ્પનિસન્તિભાવો’’તિ આહ ‘‘ખિપ્પદસ્સનં ખિપ્પાભિઞ્ઞતા’’તિ.
203. Āruppapādakatāca dassitā vinā abhāvato. Na hi tesaṃ āruppapādakatāya vinā nirodhapādakatā atthīti. Nimminituṃ icchitassa vatthuno nimmānavasena khippaṃ nisanti nisāmanaṃ ālocanaṃ adhigamo etassāti khippanisanti. Tabbhāvo ‘‘khippanisantibhāvo’’ti āha ‘‘khippadassanaṃ khippābhiññatā’’ti.
કસિણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kasiṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / રૂપાવચરકુસલં • Rūpāvacarakusalaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / આરમ્મણપટિપદામિસ્સકં • Ārammaṇapaṭipadāmissakaṃ
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / કસિણકથાવણ્ણના • Kasiṇakathāvaṇṇanā