Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૨. કથિનઅનન્તરપચ્ચયાદિ
2. Kathinaanantarapaccayādi
૪૦૪. પયોગસ્સ કતમે ધમ્મા અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો , પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો, પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો, સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો? પુબ્બકરણસ્સ કતમે ધમ્મા અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો…પે॰… પચ્ચુદ્ધારસ્સ કતમે ધમ્મા… અધિટ્ઠાનસ્સ કતમે ધમ્મા… અત્થારસ્સ કતમે ધમ્મા… માતિકાનઞ્ચ પલિબોધાનઞ્ચ કતમે ધમ્મા… વત્થુસ્સ કતમે ધમ્મા અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો, પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો, સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો?
404. Payogassa katame dhammā anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo , purejātapaccayena paccayo, pacchājātapaccayena paccayo, sahajātapaccayena paccayo? Pubbakaraṇassa katame dhammā anantarapaccayena paccayo…pe… paccuddhārassa katame dhammā… adhiṭṭhānassa katame dhammā… atthārassa katame dhammā… mātikānañca palibodhānañca katame dhammā… vatthussa katame dhammā anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo, purejātapaccayena paccayo, pacchājātapaccayena paccayo, sahajātapaccayena paccayo?
પુબ્બકરણં પયોગસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. પયોગો પુબ્બકરણસ્સ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પુબ્બકરણં પયોગસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પચ્ચુદ્ધારો પુબ્બકરણસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. પુબ્બકરણં પચ્ચુદ્ધારસ્સ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પચ્ચુદ્ધારો પુબ્બકરણસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. અધિટ્ઠાનં પચ્ચુદ્ધારસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. પચ્ચુદ્ધારો અધિટ્ઠાનસ્સ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. અધિટ્ઠાનં પચ્ચુદ્ધારસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. અત્થારો અધિટ્ઠાનસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. અધિટ્ઠાનં અત્થારસ્સ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. અત્થારો અધિટ્ઠાનસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. માતિકા ચ પલિબોધા ચ અત્થારસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. અત્થારો માતિકાનઞ્ચ પલિબોધાનઞ્ચ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. માતિકા ચ પલિબોધા ચ અત્થારસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. આસા ચ અનાસા ચ વત્થુસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, સમનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો, નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો , ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો. વત્થુ આસાનઞ્ચ અનાસાનઞ્ચ પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. આસા ચ અનાસા ચ વત્થુસ્સ પચ્છાજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો. પન્નરસ ધમ્મા સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો.
Pubbakaraṇaṃ payogassa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo. Payogo pubbakaraṇassa purejātapaccayena paccayo. Pubbakaraṇaṃ payogassa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo. Paccuddhāro pubbakaraṇassa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo. Pubbakaraṇaṃ paccuddhārassa purejātapaccayena paccayo. Paccuddhāro pubbakaraṇassa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo. Adhiṭṭhānaṃ paccuddhārassa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo. Paccuddhāro adhiṭṭhānassa purejātapaccayena paccayo. Adhiṭṭhānaṃ paccuddhārassa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo. Atthāro adhiṭṭhānassa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo. Adhiṭṭhānaṃ atthārassa purejātapaccayena paccayo. Atthāro adhiṭṭhānassa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo. Mātikā ca palibodhā ca atthārassa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo, upanissayapaccayena paccayo. Atthāro mātikānañca palibodhānañca purejātapaccayena paccayo. Mātikā ca palibodhā ca atthārassa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo. Āsā ca anāsā ca vatthussa anantarapaccayena paccayo, samanantarapaccayena paccayo, nissayapaccayena paccayo , upanissayapaccayena paccayo. Vatthu āsānañca anāsānañca purejātapaccayena paccayo. Āsā ca anāsā ca vatthussa pacchājātapaccayena paccayo. Pannarasa dhammā sahajātapaccayena paccayo.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / કથિનભેદવણ્ણના • Kathinabhedavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā