Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
કથિનભેદવણ્ણના
Kathinabhedavaṇṇanā
૪૦૪. પુરેજાતપચ્ચયે પનેસ ઉદ્દિટ્ઠધમ્મેસુ એકધમ્મમ્પિ ન લભતીતિ એસ ઉદકાહરણાદિપયોગો અત્તનો પુરેજાતપચ્ચયભાવે પુબ્બકરણવસેન ઉદ્દિટ્ઠેસુ ધોવનાદિધમ્મેસુ એકધમ્મમ્પિ ન લભતિ અત્તનો પુરેજાતસ્સ પુબ્બકરણસઙ્ગહિતસ્સ ધમ્મસ્સ નત્થિતાય.
404.Purejātapaccaye panesa uddiṭṭhadhammesu ekadhammampi na labhatīti esa udakāharaṇādipayogo attano purejātapaccayabhāve pubbakaraṇavasena uddiṭṭhesu dhovanādidhammesu ekadhammampi na labhati attano purejātassa pubbakaraṇasaṅgahitassa dhammassa natthitāya.
૪૧૨. રૂપાદીસુ ધમ્મેસૂતિ વણ્ણગન્ધાદીસુ સુદ્ધટ્ઠકધમ્મેસુ.
412.Rūpādīsu dhammesūti vaṇṇagandhādīsu suddhaṭṭhakadhammesu.
૪૧૬. પુરિમા દ્વેતિ ઇમસ્મિં અધિકારે પઠમં વુત્તા અન્તરુબ્ભારસહુબ્ભારા, ન પક્કમનન્તિકાદયો દ્વે ઉદ્ધારા.
416.Purimā dveti imasmiṃ adhikāre paṭhamaṃ vuttā antarubbhārasahubbhārā, na pakkamanantikādayo dve uddhārā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi
૨. કથિનઅનન્તરપચ્ચયાદિ • 2. Kathinaanantarapaccayādi
૪. કથિનાદિજાનિતબ્બવિભાગો • 4. Kathinādijānitabbavibhāgo
૬. પલિબોધપઞ્હાબ્યાકરણં • 6. Palibodhapañhābyākaraṇaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā
કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
કથિનાદિજાનિતબ્બવિભાગવણ્ણના • Kathinādijānitabbavibhāgavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
કથિનાદિજાનિતબ્બવિભાગવણ્ણના • Kathinādijānitabbavibhāgavaṇṇanā
પલિબોધપઞ્હાબ્યાકરણકથાવણ્ણના • Palibodhapañhābyākaraṇakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā
કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
કથિનાદિજાનિતબ્બવિભાગવણ્ણના • Kathinādijānitabbavibhāgavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
કથિનઅત્થતાદિવણ્ણના • Kathinaatthatādivaṇṇanā
કથિનાદિજાનિતબ્બવિભાગવણ્ણના • Kathinādijānitabbavibhāgavaṇṇanā