Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૫. કથિનસમુટ્ઠાનં

    5. Kathinasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૨.

    262.

    ઉબ્ભતં કથિનં તીણિ, પઠમં પત્તભેસજ્જં;

    Ubbhataṃ kathinaṃ tīṇi, paṭhamaṃ pattabhesajjaṃ;

    અચ્ચેકં ચાપિ સાસઙ્કં, પક્કમન્તેન વા દુવે.

    Accekaṃ cāpi sāsaṅkaṃ, pakkamantena vā duve.

    ઉપસ્સયં પરમ્પરા, અનતિરિત્તં નિમન્તના;

    Upassayaṃ paramparā, anatirittaṃ nimantanā;

    વિકપ્પં રઞ્ઞો વિકાલે, વોસાસારઞ્ઞકેન ચ.

    Vikappaṃ rañño vikāle, vosāsāraññakena ca.

    ઉસ્સયાસન્નિચયઞ્ચ, પુરે પચ્છા વિકાલે ચ;

    Ussayāsannicayañca, pure pacchā vikāle ca;

    પઞ્ચાહિકા સઙ્કમની, દ્વેપિ આવસથેન ચ.

    Pañcāhikā saṅkamanī, dvepi āvasathena ca.

    પસાખે આસને ચેવ, તિંસ એકૂનકા ઇમે;

    Pasākhe āsane ceva, tiṃsa ekūnakā ime;

    કાયવાચા ન ચ ચિત્તા 1, તીહિ દ્વારેહિ જાયરે.

    Kāyavācā na ca cittā 2, tīhi dvārehi jāyare.

    દ્વિસમુટ્ઠાનિકા સબ્બે, કથિનેન સહાસમા.

    Dvisamuṭṭhānikā sabbe, kathinena sahāsamā.

    કથિનસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Kathinasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ન ચિત્તતો (સ્યા॰)
    2. na cittato (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / કથિનસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Kathinasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / કથિનસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Kathinasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact