Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૧. કવિસુત્તં

    11. Kavisuttaṃ

    ૨૩૧. ‘‘ચત્તારોમે , ભિક્ખવે, કવી. કતમે ચત્તારો? ચિન્તાકવિ, સુતકવિ, અત્થકવિ, પટિભાનકવિ – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો કવી’’તિ. એકાદસમં.

    231. ‘‘Cattārome , bhikkhave, kavī. Katame cattāro? Cintākavi, sutakavi, atthakavi, paṭibhānakavi – ime kho, bhikkhave, cattāro kavī’’ti. Ekādasamaṃ.

    દુચ્ચરિતવગ્ગો તતિયો.

    Duccaritavaggo tatiyo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    દુચ્ચરિતં દિટ્ઠિ અકતઞ્ઞૂ ચ, પાણાતિપાતાપિ દ્વે મગ્ગા;

    Duccaritaṃ diṭṭhi akataññū ca, pāṇātipātāpi dve maggā;

    દ્વે વોહારપથા વુત્તા, અહિરિકં દુપ્પઞ્ઞકવિના ચાતિ.

    Dve vohārapathā vuttā, ahirikaṃ duppaññakavinā cāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના • (23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના • (23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact