Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    દુતિયગાથાસઙ્ગણિકં

    Dutiyagāthāsaṅgaṇikaṃ

    ૧. કાયિકાદિઆપત્તિ

    1. Kāyikādiāpatti

    ૪૭૪. કતિ આપત્તિયો કાયિકા, કતિ વાચસિકા કતા.

    474. Kati āpattiyo kāyikā, kati vācasikā katā.

    છાદેન્તસ્સ કતિ આપત્તિયો, કતિ સંસગ્ગપચ્ચયા.

    Chādentassa kati āpattiyo, kati saṃsaggapaccayā.

    છાપત્તિયો કાયિકા, છ વાચસિકા કતા;

    Chāpattiyo kāyikā, cha vācasikā katā;

    છાદેન્તસ્સ તિસ્સો આપત્તિયો, પઞ્ચ સંસગ્ગપચ્ચયા.

    Chādentassa tisso āpattiyo, pañca saṃsaggapaccayā.

    અરુણુગ્ગે કતિ આપત્તિયો, કતિ યાવતતિયકા;

    Aruṇugge kati āpattiyo, kati yāvatatiyakā;

    કતેત્થ અટ્ઠ વત્થુકા, કતિહિ સબ્બસઙ્ગહો.

    Katettha aṭṭha vatthukā, katihi sabbasaṅgaho.

    અરુણુગ્ગે તિસ્સો આપત્તિયો, દ્વે યાવતતિયકા;

    Aruṇugge tisso āpattiyo, dve yāvatatiyakā;

    એકેત્થ અટ્ઠ વત્થુકા, એકેન સબ્બસઙ્ગહો.

    Ekettha aṭṭha vatthukā, ekena sabbasaṅgaho.

    વિનયસ્સ કતિ મૂલાનિ, યાનિ બુદ્ધેન પઞ્ઞત્તા;

    Vinayassa kati mūlāni, yāni buddhena paññattā;

    વિનયગરુકા કતિ વુત્તા, દુટ્ઠુલ્લચ્છાદના કતિ.

    Vinayagarukā kati vuttā, duṭṭhullacchādanā kati.

    વિનયસ્સ દ્વે મૂલાનિ, યાનિ બુદ્ધેન પઞ્ઞત્તા;

    Vinayassa dve mūlāni, yāni buddhena paññattā;

    વિનયગરુકા દ્વે વુત્તા, દ્વે દુટ્ઠુલ્લચ્છાદના.

    Vinayagarukā dve vuttā, dve duṭṭhullacchādanā.

    ગામન્તરે કતિ આપત્તિયો, કતિ નદિપારપચ્ચયા;

    Gāmantare kati āpattiyo, kati nadipārapaccayā;

    કતિમંસેસુ થુલ્લચ્ચયં, કતિમંસેસુ દુક્કટં.

    Katimaṃsesu thullaccayaṃ, katimaṃsesu dukkaṭaṃ.

    ગામન્તરે ચતસ્સો આપત્તિયો, ચતસ્સો નદિપારપચ્ચયા;

    Gāmantare catasso āpattiyo, catasso nadipārapaccayā;

    એકમંસે થુલ્લચ્ચયં, નવમંસેસુ દુક્કટં.

    Ekamaṃse thullaccayaṃ, navamaṃsesu dukkaṭaṃ.

    કતિ વાચસિકા રત્તિં, કતિ વાચસિકા દિવા;

    Kati vācasikā rattiṃ, kati vācasikā divā;

    દદમાનસ્સ કતિ આપત્તિયો, પટિગ્ગણ્હન્તસ્સ કિત્તકા.

    Dadamānassa kati āpattiyo, paṭiggaṇhantassa kittakā.

    દ્વે વાચસિકા રત્તિં, દ્વે વાચસિકા દિવા;

    Dve vācasikā rattiṃ, dve vācasikā divā;

    દદમાનસ્સ તિસ્સો આપત્તિયો, ચત્તારો ચ પટિગ્ગહે.

    Dadamānassa tisso āpattiyo, cattāro ca paṭiggahe.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૧) કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • (1) Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / (૧) કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • (1) Kāyikādiāpattivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact