Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૨. કેળિસીલજાતકં (૨-૬-૨)

    202. Keḷisīlajātakaṃ (2-6-2)

    ૧૦૩.

    103.

    હંસા કોઞ્ચા મયૂરા ચ, હત્થયો 1 પસદા મિગા;

    Haṃsā koñcā mayūrā ca, hatthayo 2 pasadā migā;

    સબ્બે સીહસ્સ ભાયન્તિ, નત્થિ કાયસ્મિ તુલ્યતા.

    Sabbe sīhassa bhāyanti, natthi kāyasmi tulyatā.

    ૧૦૪.

    104.

    એવમેવ મનુસ્સેસુ, દહરો ચેપિ પઞ્ઞવા;

    Evameva manussesu, daharo cepi paññavā;

    સો હિ તત્થ મહા હોતિ, નેવ બાલો સરીરવાતિ.

    So hi tattha mahā hoti, neva bālo sarīravāti.

    કેળિસીલજાતકં દુતિયં.

    Keḷisīlajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. હત્થિનો (સી॰), હત્થિયો (સ્યા॰ પી॰)
    2. hatthino (sī.), hatthiyo (syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૨] ૨. કેળિસીલજાતકવણ્ણના • [202] 2. Keḷisīlajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact