Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. કેસકમ્બલસુત્તવણ્ણના

    5. Kesakambalasuttavaṇṇanā

    ૧૩૮. પઞ્ચમે તન્તાવુતાનં વત્થાનન્તિ પચ્ચત્તે સામિવચનં, તન્તેહિ વાયિતવત્થાનીતિ અત્થો. કેસકમ્બલોતિ મનુસ્સકેસેહિ વાયિતકમ્બલો . પુથુસમણબ્રાહ્મણવાદાનન્તિ ઇદમ્પિ પચ્ચત્તે સામિવચનં. પટિકિટ્ઠોતિ પચ્છિમકો લામકો. મોઘપુરિસોતિ તુચ્છપુરિસો. પટિબાહતીતિ પટિસેધેતિ. ખિપ્પં ઉડ્ડેય્યાતિ કુમિનં ઓડ્ડેય્ય. છટ્ઠસત્તમાનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.

    138. Pañcame tantāvutānaṃ vatthānanti paccatte sāmivacanaṃ, tantehi vāyitavatthānīti attho. Kesakambaloti manussakesehi vāyitakambalo . Puthusamaṇabrāhmaṇavādānanti idampi paccatte sāmivacanaṃ. Paṭikiṭṭhoti pacchimako lāmako. Moghapurisoti tucchapuriso. Paṭibāhatīti paṭisedheti. Khippaṃ uḍḍeyyāti kuminaṃ oḍḍeyya. Chaṭṭhasattamāni uttānatthāneva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. કેસકમ્બલસુત્તં • 5. Kesakambalasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. કેસકમ્બલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Kesakambalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact