Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૬. કેસવજાતકં (૪-૫-૬)

    346. Kesavajātakaṃ (4-5-6)

    ૧૮૧.

    181.

    મનુસ્સિન્દં જહિત્વાન, સબ્બકામસમિદ્ધિનં;

    Manussindaṃ jahitvāna, sabbakāmasamiddhinaṃ;

    કથં નુ ભગવા કેસી, કપ્પસ્સ રમતિ અસ્સમે 1.

    Kathaṃ nu bhagavā kesī, kappassa ramati assame 2.

    ૧૮૨.

    182.

    સાદૂની 3 રમણીયાનિ, સન્તિ વક્ખા મનોરમા;

    Sādūnī 4 ramaṇīyāni, santi vakkhā manoramā;

    સુભાસિતાનિ કપ્પસ્સ, નારદ રમયન્તિ મં.

    Subhāsitāni kappassa, nārada ramayanti maṃ.

    ૧૮૩.

    183.

    સાલીનં ઓદનં ભુઞ્જે, સુચિં મંસૂપસેચનં;

    Sālīnaṃ odanaṃ bhuñje, suciṃ maṃsūpasecanaṃ;

    કથં સામાકનીવારં, અલોણં છાદયન્તિ તં.

    Kathaṃ sāmākanīvāraṃ, aloṇaṃ chādayanti taṃ.

    ૧૮૪.

    184.

    સાદું વા 5 યદિ વાસાદું, અપ્પં વા યદિ વા બહું;

    Sāduṃ vā 6 yadi vāsāduṃ, appaṃ vā yadi vā bahuṃ;

    વિસ્સત્થો યત્થ ભુઞ્જેય્ય, વિસ્સાસપરમા રસાતિ.

    Vissattho yattha bhuñjeyya, vissāsaparamā rasāti.

    કેસવજાતકં 7 છટ્ઠં.

    Kesavajātakaṃ 8 chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. રમતસ્સમે (ક॰)
    2. ramatassame (ka.)
    3. સાધૂનિ (ક॰ સી॰ સ્યા॰ ક॰)
    4. sādhūni (ka. sī. syā. ka.)
    5. અસાદું (પી॰)
    6. asāduṃ (pī.)
    7. કેસીજાતકં (ક॰)
    8. kesījātakaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૬] ૬. કેસવજાતકવણ્ણના • [346] 6. Kesavajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact