Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. ખદિરવનિયત્થેરગાથા

    2. Khadiravaniyattheragāthā

    ૪૨.

    42.

    ‘‘ચાલે ઉપચાલે સીસૂપચાલે ( ) 1 પતિસ્સતા 2 નુ ખો વિહરથ;

    ‘‘Cāle upacāle sīsūpacāle ( ) 3 patissatā 4 nu kho viharatha;

    આગતો વો વાલં વિય વેધી’’તિ.

    Āgato vo vālaṃ viya vedhī’’ti.

    … ખદિરવનિયો થેરો….

    … Khadiravaniyo thero….







    Footnotes:
    1. (ચાલા ઉપચાલા, સીસૂપચાલા) (ક॰)
    2. પટિસ્સતિકા (સ્યા॰ ક॰)
    3. (cālā upacālā, sīsūpacālā) (ka.)
    4. paṭissatikā (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૨. ખદિરવનિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 2. Khadiravaniyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact