Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. ખન્ધસુત્તવણ્ણના

    10. Khandhasuttavaṇṇanā

    ૯૦. દસમે પઠમવારે અરહત્તત્થાય પયોગં અનારભિત્વા ઠિતો પમાદવિહારી સેખપુગ્ગલો કથિતો. દુતિયવારે અનુપ્પાદિતજ્ઝાનો આરદ્ધવિપસ્સકો અપ્પમાદવિહારી સેખપુગ્ગલો કથિતો. તતિયવારે આરદ્ધવિપસ્સકો અપ્પમાદવિહારી અટ્ઠવિમોક્ખલાભી સેખપુગ્ગલો કથિતો, ચતુત્થવારે પરમસુખુમાલખીણાસવોતિ.

    90. Dasame paṭhamavāre arahattatthāya payogaṃ anārabhitvā ṭhito pamādavihārī sekhapuggalo kathito. Dutiyavāre anuppāditajjhāno āraddhavipassako appamādavihārī sekhapuggalo kathito. Tatiyavāre āraddhavipassako appamādavihārī aṭṭhavimokkhalābhī sekhapuggalo kathito, catutthavāre paramasukhumālakhīṇāsavoti.

    મચલવગ્ગો ચતુત્થો.

    Macalavaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. ખન્ધસુત્તં • 10. Khandhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૧૦. સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Saṃyojanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact