Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૧૩. ખન્તીવાદીજાતકં (૪-૨-૩)

    313. Khantīvādījātakaṃ (4-2-3)

    ૪૯.

    49.

    યો તે હત્થે ચ પાદે ચ, કણ્ણનાસઞ્ચ છેદયિ;

    Yo te hatthe ca pāde ca, kaṇṇanāsañca chedayi;

    તસ્સ કુજ્ઝ મહાવીર, મા રટ્ઠં વિનસા 1 ઇદં.

    Tassa kujjha mahāvīra, mā raṭṭhaṃ vinasā 2 idaṃ.

    ૫૦.

    50.

    યો મે હત્થે ચ પાદે ચ, કણ્ણનાસઞ્ચ છેદયિ;

    Yo me hatthe ca pāde ca, kaṇṇanāsañca chedayi;

    ચિરં જીવતુ સો રાજા, ન હિ કુજ્ઝન્તિ માદિસા.

    Ciraṃ jīvatu so rājā, na hi kujjhanti mādisā.

    ૫૧.

    51.

    અહૂ અતીતમદ્ધાનં 3, સમણો ખન્તિદીપનો;

    Ahū atītamaddhānaṃ 4, samaṇo khantidīpano;

    તં ખન્તિયાયેવ ઠિતં, કાસિરાજા અછેદયિ.

    Taṃ khantiyāyeva ṭhitaṃ, kāsirājā achedayi.

    ૫૨.

    52.

    તસ્સ કમ્મ 5 ફરુસસ્સ, વિપાકો કટુકો અહુ;

    Tassa kamma 6 pharusassa, vipāko kaṭuko ahu;

    યં કાસિરાજા વેદેસિ, નિરયમ્હિ સમપ્પિતોતિ.

    Yaṃ kāsirājā vedesi, nirayamhi samappitoti.

    ખન્તીવાદીજાતકં તતિયં.

    Khantīvādījātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. વિનસ્સ (ક॰ સી॰ સ્યા॰ ક॰)
    2. vinassa (ka. sī. syā. ka.)
    3. અહુ અતીતમદ્ધાને (સ્યા॰ પી॰ ક॰)
    4. ahu atītamaddhāne (syā. pī. ka.)
    5. કમ્મસ્સ (સી॰ પી॰)
    6. kammassa (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૩] ૩. ખન્તિવાદીજાતકવણ્ણના • [313] 3. Khantivādījātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact