Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ખત્તિયસુત્તવણ્ણના

    10. Khattiyasuttavaṇṇanā

    ૫૨. દસમે ભોગે અધિપ્પાયો એતેસન્તિ ભોગાધિપ્પાયા. પઞ્ઞત્થાય એતેસં મનો ઉપવિચરતીતિ પઞ્ઞૂપવિચારા. પથવિયા દાયત્થાય વા ચિત્તં અભિનિવેસો એતેસન્તિ પથવીભિનિવેસા. મન્તા અધિટ્ઠાનં પતિટ્ઠા એતેસન્તિ મન્તાધિટ્ઠાના. ઇમિના નયેન સેસપદાનિપિ વેદિતબ્બાનિ. સેસં ઉત્તાનમેવ.

    52. Dasame bhoge adhippāyo etesanti bhogādhippāyā. Paññatthāya etesaṃ mano upavicaratīti paññūpavicārā. Pathaviyā dāyatthāya vā cittaṃ abhiniveso etesanti pathavībhinivesā. Mantā adhiṭṭhānaṃ patiṭṭhā etesanti mantādhiṭṭhānā. Iminā nayena sesapadānipi veditabbāni. Sesaṃ uttānameva.

    ખત્તિયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Khattiyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. ખત્તિયસુત્તં • 10. Khattiyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ખત્તિયસુત્તવણ્ણના • 10. Khattiyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact