Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૬. ખુજ્જસોભિતત્થેરગાથા

    6. Khujjasobhitattheragāthā

    ૨૩૪.

    234.

    ‘‘યે ચિત્તકથી બહુસ્સુતા, સમણા પાટલિપુત્તવાસિનો;

    ‘‘Ye cittakathī bahussutā, samaṇā pāṭaliputtavāsino;

    તેસઞ્ઞતરોયમાયુવા, દ્વારે તિટ્ઠતિ ખુજ્જસોભિતો.

    Tesaññataroyamāyuvā, dvāre tiṭṭhati khujjasobhito.

    ૨૩૫.

    235.

    ‘‘યે ચિત્તકથી બહુસ્સુતા, સમણા પાટલિપુત્તવાસિનો;

    ‘‘Ye cittakathī bahussutā, samaṇā pāṭaliputtavāsino;

    તેસઞ્ઞતરોયમાયુવા, દ્વારે તિટ્ઠતિ માલુતેરિતો.

    Tesaññataroyamāyuvā, dvāre tiṭṭhati māluterito.

    ૨૩૬.

    236.

    ‘‘સુયુદ્ધેન સુયિટ્ઠેન, સઙ્ગામવિજયેન ચ;

    ‘‘Suyuddhena suyiṭṭhena, saṅgāmavijayena ca;

    બ્રહ્મચરિયાનુચિણ્ણેન, એવાયં સુખમેધતી’’તિ.

    Brahmacariyānuciṇṇena, evāyaṃ sukhamedhatī’’ti.

    … ખુજ્જસોભિતો થેરો….

    … Khujjasobhito thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. ખુજ્જસોભિતત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Khujjasobhitattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact