Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi |
૭૫-૧. કિલેસદુક-કુસલત્તિકં
75-1. Kilesaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧. નોકિલેસં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોકિલેસો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
1. Nokilesaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nokileso kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૨. કિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
2. Kilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નોકિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોકિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Nokilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nokileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસં અકુસલઞ્ચ નોકિલેસં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).
Kilesaṃ akusalañca nokilesaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca kileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).
૩. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ (સબ્બત્થ નવ), અવિગતે નવ (સંખિત્તં).
3. Hetuyā nava, ārammaṇe nava (sabbattha nava), avigate nava (saṃkhittaṃ).
૪. કિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છં પટિચ્ચ વિચિકિચ્છાસહગતો મોહો, ઉદ્ધચ્ચં પટિચ્ચ ઉદ્ધચ્ચસહગતો મોહો (૧).
4. Kilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchaṃ paṭicca vicikicchāsahagato moho, uddhaccaṃ paṭicca uddhaccasahagato moho (1).
નોકિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતે ઉદ્ધચ્ચસહગતે ખન્ધે પટિચ્ચ વિચિકિચ્છાસહગતો ઉદ્ધચ્ચસહગતો મોહો. (૧)
Nokilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchāsahagate uddhaccasahagate khandhe paṭicca vicikicchāsahagato uddhaccasahagato moho. (1)
કિલેસં અકુસલઞ્ચ નોકિલેસં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતે ખન્ધે ચ વિચિકિચ્છઞ્ચ પટિચ્ચ વિચિકિચ્છાસહગતો મોહો, ઉદ્ધચ્ચસહગતે ખન્ધે ચ ઉદ્ધચ્ચઞ્ચ પટિચ્ચ ઉદ્ધચ્ચસહગતો મોહો. (૧) (સંખિત્તં.)
Kilesaṃ akusalañca nokilesaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca kileso akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchāsahagate khandhe ca vicikicchañca paṭicca vicikicchāsahagato moho, uddhaccasahagate khandhe ca uddhaccañca paṭicca uddhaccasahagato moho. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૫. નહેતુયા તીણિ, નઅધિપતિયા નવ, નપુરેજાતે નવ, નપચ્છાજાતે નવ, નઆસેવને નવ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે નવ, નવિપ્પયુત્તે નવ (સંખિત્તં, સહજાતવારાદિ વિત્થારેતબ્બો).
5. Nahetuyā tīṇi, naadhipatiyā nava, napurejāte nava, napacchājāte nava, naāsevane nava, nakamme tīṇi, navipāke nava, navippayutte nava (saṃkhittaṃ, sahajātavārādi vitthāretabbo).
૬. કિલેસો અકુસલો ધમ્મો કિલેસસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).
6. Kileso akusalo dhammo kilesassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).
૭. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ (મજ્ઝે તીણિ સહજાતાધિપતિ), અનન્તરે નવ, સમનન્તરે નવ…પે॰… ઉપનિસ્સયે નવ, આસેવને નવ, કમ્મે તીણિ, આહારે તીણિ, ઇન્દ્રિયે તીણિ, ઝાને તીણિ, મગ્ગે નવ, સમ્પયુત્તે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).
7. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava (majjhe tīṇi sahajātādhipati), anantare nava, samanantare nava…pe… upanissaye nava, āsevane nava, kamme tīṇi, āhāre tīṇi, indriye tīṇi, jhāne tīṇi, magge nava, sampayutte nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).
નોકિલેસં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નોકિલેસો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
Nokilesaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nokileso abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
૮. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
8. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૭૬-૧. સંકિલેસિકદુક-કુસલત્તિકં
76-1. Saṃkilesikaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૯. સંકિલેસિકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
9. Saṃkilesikaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અસંકિલેસિકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલેસિકો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Asaṃkilesikaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkilesiko kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૧૦. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. લોકિયદુકકુસલસદિસં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં).
10. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Lokiyadukakusalasadisaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ).
૧૧. સંકિલેસિકં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
11. Saṃkilesikaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૨. સંકિલેસિકં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
12. Saṃkilesikaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અસંકિલેસિકં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Asaṃkilesikaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
સંકિલેસિકં અબ્યાકતઞ્ચ અસંકિલેસિકં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
Saṃkilesikaṃ abyākatañca asaṃkilesikaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
૧૩. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. લોકિયદુકઅબ્યાકતસદિસં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).
13. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Lokiyadukaabyākatasadisaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ).
૭૭-૧. સંકિલિટ્ઠદુક-કુસલત્તિકં
77-1. Saṃkiliṭṭhaduka-kusalattikaṃ
૧. પટિચ્ચવારાદિ
1. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૧૪. અસંકિલિટ્ઠં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
14. Asaṃkiliṭṭhaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭho kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૫. સંકિલિટ્ઠં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલિટ્ઠો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
15. Saṃkiliṭṭhaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkiliṭṭho akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૬. અસંકિલિટ્ઠં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
16. Asaṃkiliṭṭhaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭho abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૭૮-૧. કિલેસસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં
78-1. Kilesasampayuttaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૧૭. કિલેસવિપ્પયુત્તં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
17. Kilesavippayuttaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૮. કિલેસસમ્પયુત્તં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
18. Kilesasampayuttaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kilesasampayutto akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૯. કિલેસવિપ્પયુત્તં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
19. Kilesavippayuttaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૭૯-૧. સંકિલેસસંકિલેસિકદુક-કુસલત્તિકં
79-1. Saṃkilesasaṃkilesikaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૦. સંકિલેસિકઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો ચેવ નો ચ કિલેસો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
20. Saṃkilesikañceva no ca kilesaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko ceva no ca kileso kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૨૧. કિલેસઞ્ચેવ સંકિલેસિકઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ સંકિલેસિકો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
21. Kilesañceva saṃkilesikañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso ceva saṃkilesiko ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
સંકિલેસિકઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો ચેવ નો ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Saṃkilesikañceva no ca kilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko ceva no ca kileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસઞ્ચેવ સંકિલેસિકં અકુસલઞ્ચ સંકિલેસિકઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ સંકિલેસિકો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).
Kilesañceva saṃkilesikaṃ akusalañca saṃkilesikañceva no ca kilesaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca kileso ceva saṃkilesiko ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).
૨૨. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં, કિલેસદુકઅકુસલસદિસં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).
22. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ, kilesadukaakusalasadisaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ).
૨૩. સંકિલેસિકઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલેસિકો ચેવ નો ચ કિલેસો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
23. Saṃkilesikañceva no ca kilesaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca saṃkilesiko ceva no ca kileso abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૮૦-૧. કિલેસસંકિલિટ્ઠદુક-કુસલત્તિકં
80-1. Kilesasaṃkiliṭṭhaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૪. કિલેસઞ્ચેવ સંકિલિટ્ઠઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ સંકિલિટ્ઠો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
24. Kilesañceva saṃkiliṭṭhañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso ceva saṃkiliṭṭho ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
સંકિલિટ્ઠઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલિટ્ઠો ચેવ નો ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Saṃkiliṭṭhañceva no ca kilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkiliṭṭho ceva no ca kileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસઞ્ચેવ સંકિલિટ્ઠં અકુસલઞ્ચ સંકિલિટ્ઠઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ સંકિલિટ્ઠો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).
Kilesañceva saṃkiliṭṭhaṃ akusalañca saṃkiliṭṭhañceva no ca kilesaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca kileso ceva saṃkiliṭṭho ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).
૨૫. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. કિલેસદુકઅકુસલસદિસં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).
25. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Kilesadukaakusalasadisaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi sabbattha vitthāretabbaṃ).
૮૧-૧. કિલેસકિલેસસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં
81-1. Kilesakilesasampayuttaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૬. કિલેસઞ્ચેવ કિલેસસમ્પયુત્તઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ કિલેસસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
26. Kilesañceva kilesasampayuttañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kileso ceva kilesasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસસમ્પયુત્તઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસસમ્પયુત્તો ચેવ નો ચ કિલેસો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Kilesasampayuttañceva no ca kilesaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca kilesasampayutto ceva no ca kileso akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસઞ્ચેવ કિલેસસમ્પયુત્તં અકુસલઞ્ચ કિલેસસમ્પયુત્તઞ્ચેવ નો ચ કિલેસં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ચેવ કિલેસસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).
Kilesañceva kilesasampayuttaṃ akusalañca kilesasampayuttañceva no ca kilesaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca kileso ceva kilesasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).
૨૭. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. કિલેસદુકઅકુસલસદિસં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).
27. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Kilesadukaakusalasadisaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ).
૮૨-૧. કિલેસવિપ્પયુત્તસંકિલેસિકદુક-કુસલત્તિકં
82-1. Kilesavippayuttasaṃkilesikaduka-kusalattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૮. કિલેસવિપ્પયુત્તં સંકિલેસિકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો સંકિલેસિકો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
28. Kilesavippayuttaṃ saṃkilesikaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto saṃkilesiko kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કિલેસવિપ્પયુત્તં અસંકિલેસિકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો અસંકિલેસિકો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
Kilesavippayuttaṃ asaṃkilesikaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto asaṃkilesiko kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
૨૯. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. લોકિયદુકકુસલસદિસં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ વિત્થારેતબ્બં).
29. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Lokiyadukakusalasadisaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi vitthāretabbaṃ).
૩૦. કિલેસવિપ્પયુત્તં સંકિલેસિકં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો સંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
30. Kilesavippayuttaṃ saṃkilesikaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto saṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કિલેસવિપ્પયુત્તં અસંકિલેસિકં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો અસંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Kilesavippayuttaṃ asaṃkilesikaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto asaṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
કિલેસવિપ્પયુત્તં સંકિલેસિકં અબ્યાકતઞ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તં અસંકિલેસિકં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસવિપ્પયુત્તો સંકિલેસિકો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Kilesavippayuttaṃ saṃkilesikaṃ abyākatañca kilesavippayuttaṃ asaṃkilesikaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca kilesavippayutto saṃkilesiko abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૩૧. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… આસેવને એકં…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. લોકિયદુકઅબ્યાકતસદિસં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).
31. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… āsevane ekaṃ…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Lokiyadukaabyākatasadisaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ).
કિલેસગોચ્છકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.
Kilesagocchakakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.