Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. કિંદિટ્ઠિકસુત્તવણ્ણના

    3. Kiṃdiṭṭhikasuttavaṇṇanā

    ૯૩. તતિયે સણ્ઠાપેસુન્તિ ઇરિયાપથમ્પિ વચનપથમ્પિ સણ્ઠાપેસું. અપ્પસદ્દવિનીતાતિ અપ્પસદ્દેન મત્તભાણિના સત્થારા વિનીતા. પરતોઘોસપચ્ચયા વાતિ પરસ્સ વા વચનકારણા. ચેતયિતાતિ પકપ્પિતા. મઙ્કુભૂતાતિ દોમનસ્સપ્પત્તા નિત્તેજા. પત્તક્ખન્ધાતિ પતિતક્ખન્ધા. સહધમ્મેનાતિ સહેતુકેન કારણેન વચનેન.

    93. Tatiye saṇṭhāpesunti iriyāpathampi vacanapathampi saṇṭhāpesuṃ. Appasaddavinītāti appasaddena mattabhāṇinā satthārā vinītā. Paratoghosapaccayā vāti parassa vā vacanakāraṇā. Cetayitāti pakappitā. Maṅkubhūtāti domanassappattā nittejā. Pattakkhandhāti patitakkhandhā. Sahadhammenāti sahetukena kāraṇena vacanena.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. કિંદિટ્ઠિકસુત્તં • 3. Kiṃdiṭṭhikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. કામભોગીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Kāmabhogīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact