Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩-૪. કોધગરુસુત્તદ્વયવણ્ણના

    3-4. Kodhagarusuttadvayavaṇṇanā

    ૪૩-૪૪. તતિયે કોધગરુ ન સદ્ધમ્મગરૂતિ કોધં ગારવેન ગરું કત્વા ગણ્હાતિ, ન સદ્ધમ્મં, સદ્ધમ્મં પન અગારવેન લામકં કત્વા ગણ્હાતિ. સેસપદેસુપિ એસેવ નયો.

    43-44. Tatiye kodhagaru na saddhammagarūti kodhaṃ gāravena garuṃ katvā gaṇhāti, na saddhammaṃ, saddhammaṃ pana agāravena lāmakaṃ katvā gaṇhāti. Sesapadesupi eseva nayo.

    વિરૂહન્તીતિ વડ્ઢન્તિ, સઞ્જાતમૂલાય વા સદ્ધાય પતિટ્ઠહન્તિ અચલા ભવન્તિ. ચતુત્થે કોધગરુતાતિ કોધમ્હિ સગારવતા. એસ નયો સબ્બત્થ.

    Virūhantīti vaḍḍhanti, sañjātamūlāya vā saddhāya patiṭṭhahanti acalā bhavanti. Catutthe kodhagarutāti kodhamhi sagāravatā. Esa nayo sabbattha.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૩. પઠમકોધગરુસુત્તં • 3. Paṭhamakodhagarusuttaṃ
    ૪. દુતિયકોધગરુસુત્તં • 4. Dutiyakodhagarusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૪. પઞ્હબ્યાકરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-4. Pañhabyākaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact