Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ઇતિવુત્તક-અટ્ઠકથા • Itivuttaka-aṭṭhakathā |
૪. કોધસુત્તવણ્ણના
4. Kodhasuttavaṇṇanā
૪. ચતુત્થે કોધન્તિ દોસં. દોસો એવ હિ કોધપરિયાયેન બુજ્ઝનકાનં પુગ્ગલાનં અજ્ઝાસયવસેન એવં વુત્તો. તસ્મા દુતિયસુત્તે વુત્તનયેનેવેત્થ અત્થો વેદિતબ્બો. અપિચ કુજ્ઝનલક્ખણો કોધો, આઘાતકરણરસો, ચિત્તસ્સ બ્યાપત્તિભાવપચ્ચુપટ્ઠાનો, ચેતસો પૂતિભાવોતિ દટ્ઠબ્બોતિ અયમ્પિ વિસેસો વેદિતબ્બો.
4. Catutthe kodhanti dosaṃ. Doso eva hi kodhapariyāyena bujjhanakānaṃ puggalānaṃ ajjhāsayavasena evaṃ vutto. Tasmā dutiyasutte vuttanayenevettha attho veditabbo. Apica kujjhanalakkhaṇo kodho, āghātakaraṇaraso, cittassa byāpattibhāvapaccupaṭṭhāno, cetaso pūtibhāvoti daṭṭhabboti ayampi viseso veditabbo.
ચતુત્થસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Catutthasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / ઇતિવુત્તકપાળિ • Itivuttakapāḷi / ૪. કોધસુત્તં • 4. Kodhasuttaṃ