Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૯૯. કોમારપુત્તજાતકં (૩-૫-૯)

    299. Komāraputtajātakaṃ (3-5-9)

    ૧૪૫.

    145.

    પુરે તુવં સીલવતં સકાસે, ઓક્કન્તિકં 1 કીળસિ અસ્સમમ્હિ;

    Pure tuvaṃ sīlavataṃ sakāse, okkantikaṃ 2 kīḷasi assamamhi;

    કરોહરે 3 મક્કટિયાનિ મક્કટ, ન તં મયં સીલવતં રમામ.

    Karohare 4 makkaṭiyāni makkaṭa, na taṃ mayaṃ sīlavataṃ ramāma.

    ૧૪૬.

    146.

    સુતા હિ મય્હં પરમા વિસુદ્ધિ, કોમારપુત્તસ્સ બહુસ્સુતસ્સ;

    Sutā hi mayhaṃ paramā visuddhi, komāraputtassa bahussutassa;

    મા દાનિ મં મઞ્ઞિ તુવં યથા પુરે, ઝાનાનુયુત્તો વિહરામિ 5 આવુસો.

    Mā dāni maṃ maññi tuvaṃ yathā pure, jhānānuyutto viharāmi 6 āvuso.

    ૧૪૭.

    147.

    સચેપિ સેલસ્મિ વપેય્ય બીજં, દેવો ચ વસ્સે ન હિ તં વિરૂળ્હે 7;

    Sacepi selasmi vapeyya bījaṃ, devo ca vasse na hi taṃ virūḷhe 8;

    સુતા હિ તે સા પરમા વિસુદ્ધિ, આરા તુવં મક્કટ ઝાનભૂમિયાતિ.

    Sutā hi te sā paramā visuddhi, ārā tuvaṃ makkaṭa jhānabhūmiyāti.

    કોમારપુત્તજાતકં નવમં.

    Komāraputtajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઓક્કન્દિકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. okkandikaṃ (sī. syā. pī.)
    3. કરોહિ રે (ક॰)
    4. karohi re (ka.)
    5. ઝાનાનુયુત્તા વિહરામ (સી॰ પી॰)
    6. jhānānuyuttā viharāma (sī. pī.)
    7. નેવ હિ તં રુહેય્ય (સી॰ પી॰), ન હિ તં વિરૂહે (?)
    8. neva hi taṃ ruheyya (sī. pī.), na hi taṃ virūhe (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૯૯] ૯. કોમારપુત્તજાતકવણ્ણના • [299] 9. Komāraputtajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact