Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૩૦. કોસિયજાતકં

    130. Kosiyajātakaṃ

    ૧૩૦.

    130.

    યથા વાચા ચ ભુઞ્જસ્સુ, યથા ભુત્તઞ્ચ બ્યાહર;

    Yathā vācā ca bhuñjassu, yathā bhuttañca byāhara;

    ઉભયં તે ન સમેતિ, વાચા ભુત્તઞ્ચ કોસિયેતિ.

    Ubhayaṃ te na sameti, vācā bhuttañca kosiyeti.

    કોસિયજાતકં દસમં.

    Kosiyajātakaṃ dasamaṃ.

    કુસનાળિવગ્ગો 1 તેરસમો.

    Kusanāḷivaggo 2 terasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કુસનાળિસિરિવ્હયનો ચ યસં, દધિ મમ્બ કટાહકપઞ્ચમકો;

    Kusanāḷisirivhayano ca yasaṃ, dadhi mamba kaṭāhakapañcamako;

    અથ પાપક ખીર બિળારવતં, સિખિ કોસિયસવ્હયનેન દસાતિ.

    Atha pāpaka khīra biḷāravataṃ, sikhi kosiyasavhayanena dasāti.







    Footnotes:
    1. સરિક્ખવગ્ગો (ક॰)
    2. sarikkhavaggo (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૩૦] ૧૦. કોસિયજાતકવણ્ણના • [130] 10. Kosiyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact